Auteur Wilfried Cooman presenteert tweede kinderboek: sprookje voor goede doel

Wilfried Cooman poseert trots met zijn boek ‘De Bultenaar’. © Bliek Vermeire
Redactie KW

Enkele maanden na zijn debuut laat Wilfried Cooman uit Stene de lezer kennismaken met het sprookjesboek ‘De Bultenaar’. “De opbrengst van het boek gaat naar Het Havenhuis, een opvanghuis voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel in Lo-Reninge”, vertelt Wilfried.

De Bultenaar Waarom de kraai krast

“Het kinderboekje De Bultenaar past in de reeks sprookjes rond Prinses Sabrina”, schetst Wilfried (64). “Net als bij het eerste boekje Waarom de kraai krast maken de jonge lezers kennis met het fictieve reilen en zeilen van prinses Sabrina. Deze keer komt de zestienjarige prinses terecht bij Alewinus. Samen proberen ze te overleven. Ze wil Alewinus koste wat het kost helpen zijn verbanning ongedaan te maken. Dit tweede boek in de reeks bevat meer emotie en richt zich daarom naar een wat ouder publiek. De evolutie in leeftijd van mijn doelgroep komt overeen met mijn ouder wordende kleinkinderen. Er is zelfs al een derde sprookjesboek uit de reeks in de maak. Daar verneemt de lezer het antwoord over enkele mysteries uit mijn eerste twee sprookjesboeken. Hoewel de drie boeken met elkaar verbonden zijn, laten ze zich probleemloos afzonderlijk lezen.”

Inspiratie

“Na drie sprookjes heb ik het schrijven wat in de vingers. Nochtans had ik tot voor kort totaal geen ambitie om als auteur te starten. Eens met pensioen in het onderwijs kwam er tijd vrij. Tijdens wandelingen en fietstochten rijpte het scenario van het sprookje Waarom de kraai krast. Een tocht in de natuur brengt meestal een portie inspiratie met zich mee. Het toeval deed de rest. Op een zomerse vakantie las ik elke avond een klein stukje uit het verhaal voor aan mijn kleinkinderen. Ze waren telkens heel benieuwd om het vervolg te vernemen. Buren van op die camping moedigden me bovendien aan om het verhaal in een boek te gieten, wat uiteindelijk ook gebeurde. Ook de reeks Wie schrijft die blijft op de toenmalige BRT bezorgde me moed om de koe bij de horens te pakken. De winst van de verkoop van zowel Waarom de kraai krast als De Bultenaar gaat naar Het Havenhuis in Lo-Reninge. In dit centrum kunnen mensen met een niet-aangeboren hersenletsel terecht. In de zomer van 2020 werd ik namelijk zelf getroffen door een beroerte. Wie na een ongeval, een hartfalen, een inwendige bloeding, een ziekte… aangewezen is op het Havenhuis , is op fysiek, cognitief en/of sociaal-emotioneel gebied afhankelijk van zorg. Gelukkig zit ik zelf niet in zo een situatie. De gebruikers van Het Havenhuis kunnen niet meer naar huis, naar hun gekende leven en werkplek, hun partner herkent hen niet meer, de kinderen zijn vreemden, vrienden worden onbekenden… Het betreft dus een pijnlijke verlieservaring, zowel voor de persoon in kwestie, als voor de thuisomgeving, familie en vrienden. Voor mij vormde dit goede doel een mooie motivatie om de reeks met sprookjesboeken verder te zetten”, aldus Wilfried Cooman.

Bestellen

De Bultenaar telt 132 bladzijden, kost 15 euro en is uitgegeven bij Kolektiva. Bestellen kan door je naam te vermelden en te storten op het rekeningnummer BE93 9733 9787 7967. Info bij wilfried.cooman@gmail.com of 0476 227 306. Ook bestellen bij www.bol.com of in de boekhandel is mogelijk, hoewel er in deze beide gevallen geen goed doel aan verbonden is.

(Bliek Vermeire)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten