https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Antoon Vanlaere stelt nieuwe gedichtenbundel voor

Antoon Vanlaere en zijn uitgever Leo van Uitgeverij P. © Nele Sabbe
Redactie KW

De Vlaamse dichter Antoon Vanlaere (74) schreef zijn vijfde gedichtenbundel. De bundel kreeg de titel Schreeuw mijn aarde en wordt met de bekende passie voor poëzie uitgegeven door de Leuvense Uitgeverij P.

De nieuwe gedichtenbundel van Antoon Vanlaere gaat over de opwarming van de aarde en het behoud van de leefbaarheid ervan. Enkele grootse thema’s komen aan bod en in de gedichtenbundel staan 45 gedichten met 17 recente journalistieke citaten over de klimaatverstoring. De cover van het boek is het werk van plastisch kunstenaar Paul de Doncker. “Ik heb een tweetal jaren gewerkt aan mijn nieuwe bundel”, weet Antoon Vanlaere. “De aarde in alle betekenis van het woord, daarover gaat mijn bundel. Tijdens het schrijven, herschrijven en nadenken kwam ik tot rust. Mijn bundel groeide verder uit het eerste vers en zo kwam ik tot een mooi boek. Ik bracht mijn jeugdjaren opnieuw tot leven, het leven op het landbouwbedrijf en in het internaat. De natuur, de bomen en de aarde vormen samen een mooi geheel.”

Björn Soenens uit VS

Tijdens de voorstelling in De Blekerij in Pittem werd de muziek verzorgd door harpist Luc Vanlaere. Dichter en redacteur Paul Rigolle was inleider van dienst: “Antoon is een merkwaardig persoon en dat kan je terugvinden in zijn bundel. Hij schreef opnieuw een gedichtenbundel die aan de ribben kleeft. Antoon zelf dacht dat er nooit nog een bundel ging komen en toch vond hij de drive om te starten. Het resultaat is geweldig.”

Björn Soenens, een vriend van Antoon, vertelde ook iets meer over de bundel, en deed dit vanuit het verre New York. “Momenteel ben ik aanwezig in Philadelphia en ik kan je verzekeren dat de gedichten van Antoon de wereld rondgaan. Poëzie is een feit en de toestand van onze planeet ook. Antoon bundelde alles mooi in een boek. Hij illustreerde de wereld in zijn echte vorm en zijn poëzie is volgens mij heel sterk water. Hij beschrijft hoe de wereld vandaag voelt.”

Het boek is te koop voor de prijs van 17 euro. Bestellen kan bij Antoon zelf via antoonvanlaere@gmail.com.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.