Boccanegra stelt Irakese rolluiken tentoon in Roeselare

In Galerie Alfons Blomme kan je het werk Out of Business van de Roeselaarse kunstenaar Boccanegra bewonderen van 12 tot en met 21 mei.

Met de steun van stad Roeselare en de cultuurdienst onder leiding van schepen Dirk Lievens kon Boccanegra, de artiestennaam van de Roeselaarse kunstenaar Floris Caes, zijn werk Out of Business vanuit het Iraakse Mosul naar Roeselare halen. Het gaat om een collectie van negen rolluiken, die door kogels doorzeefd zijn. Sommigen dragen zelfs IS-boodschappen. Met zijn kunstwerk wil Boccanegra aantonen dat Irak door de oorlog met IS economisch lamgeslagen is en dat de kleine, werkende man het grootste slachtoffer is. Met passende belichting en achtergrondgeluiden wil de kunstenaar de donkere oorlogssfeer zo goed mogelijk weergeven.

De expo Out of Business vindt plaats in Galerie Alfons Blomme van zaterdag 12 mei tot en met pinkstermaandag 21 mei. De openingsuren zijn elke dag van 10 tot 12 uur en van 14 tot 18 uur.

Dit evenement wordt gekoppeld aan een concertenreeks in huiskamers in de wijk Krottegem. Vier huizen zetten op zaterdag 12 mei hun deuren open voor concerten met wereldmuziek. In deze artistieke formule brengen vier muzikantenduo’s, die telkens bestaan uit een allochtoon en een autochtoon, telkens drie korte akoestische sets. Deelname is gratis, maar vooraf inschrijven is noodzakelijk via info@la-baracca.be of 0473 83 43 48.

(SM – foto SM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.