Black Snow in Summer stelt zijn debuut-cd voor

Kurt Vanhollebeke en Corina Baekeland sloegen de handen in elkaar voor een eerste cd. © SLW
Stefaan Lernout

Kurt Vanhollebeke en Corina Baekeland stellen op vrijdag 8 november hun debuut-cd ‘Shadows at Night’ voor in café Alfa. De synthesizer en de drumcomputer doen denken aan newwavemuziek. Met hun eerste album hoopt het duo alvast wat meer concerten te versieren.

“Verwacht je niet aan een debuut-cd van dertien in een dozijn”, valt Kurt Vanhollebeke (46) met de deur in huis. “Het is absoluut geen mainstream genre. Welk het wel is, laten we aan de luisteraars over.” Dus stopte ondergetekende cd nummer 007 van de 300 gedrukte exemplaren in de cd-speler, benieuwd naar wat zou volgen. De hoes is zwart en de eerste noten doen denken aan de jaren 80 en de new wave. En aan zwarte kledij en gecrepeerd haar.

“Je kunt de muziek nog het best vergelijken met die van Anne Clark”, vindt zangeres Corina Baekeland (46). Het zingen is inderdaad eerder een zingend spreken. Corina zingt overigens bij Face your Fears, een newwavecoverband. “Kurt contacteerde me via een gemeenschappelijke vriend met de vraag of ik de zang op zijn muziek wou verzorgen. Het klikte meteen tussen ons.”

Eén-vingermuziek

Shadows at night – de titel klinkt leuk, maar heeft geen diepere betekenis – is de eerste cd van ‘Black Snow in Summer’, een project waarmee Kurt Vanhollebeke al vele jaren bezig is. “Zo’n zes jaar geleden startte ik met dit muziekproject. Zelf kan ik geen noten lezen. Ik noem het één-vingermuziek die gemaakt is met synthesizer, drumcomputer en wat samples zoals kerkklokken. Er komt geen computer aan te pas!”, legt hij uit.

Er waren een aantal optredens in Kortrijk, Gent, Antwerpen, Eernegem en Wevelgem, maar om een ruimer publiek te bereiken, is er meer nodig, besefte Kurt. “Daarom lieten we zeven nummers op cd persen; dat is ons visitekaartje voor organisatoren van optredens. Tien, vijftien jaar geleden waren er heel wat meer mogelijkheden om ergens op te treden, nu leggen de organisatoren die beginnende groepen zoals die van ons boeken meteen de lat hoger. We hopen dat dit album wat deuren kan openen.”

Black Snow in Summer stelt zijn debuut-cd voor op 8 november in de bovenzaal van café Alfa, Kortrijkstraat 36 in Wevelgem. De ingang is gratis, het optreden start om 20.15 uur. (SLW)