Biënnale Interieur 2022 in Kortrijk gaat niet door: “De impact van de pandemie is nog steeds groot”

© KURT DESPLENTER BELGA
Redactie KW

De 27ste editie van de Biënnale Interieur, die van 20 tot en met 24 oktober in Kortrijk Xpo zou plaatsvinden, wordt geschrapt.

Na een succesvolle editie van ‘Please, have a seat’ in 2021 georganiseerd op de Van Marcke site in Kortrijk in het kader van het Wonder stadsfestival, kondigde de vernieuwde formule voor Interieur 2022 zich beloftevol aan.

Met ‘The Digital Era’ als titel, werd een krachtige editie voorgesteld, die de toekomst van design in een digitale –fysieke wereld in de spotlights wou zetten.

De talrijke verschuivingen in de kalender van de interieur- en designbeurzen als gevolg van de pandemie laten zich echter tot op vandaag voelen volgens de organisatoren.

Alternatief

“De impact op de internationale interieur- en beurswereld blijft enorm groot, waardoor de organisatie van een event als de Biënnale een te grote uitdaging blijkt. De garantie op een succesvolle en kwalitatieve editie in economisch onzekere tijden is dan ook een te groot risico”, klinkt het.

De 27ste editie van de Biënnale Interieur, die van 20 tot en met 24 oktober in Kortrijk Xpo zou plaatsvinden, wordt bijgevolg geschrapt.

De organisatie beraadt zich over de toekomst en neemt de tijd om een alternatief te bedenken dat inspeelt op de nieuwe noden van de markt

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.