Bevernaar Stefaan Degryse zaterdag met Sister May op Beveren Rockt

Zaterdag vindt vanaf 14.30 uur op het Heilig-Kruisplein in Beveren de eerste editie van Beveren Rockt plaats. Een van de bands die zal optreden is Sister May, waar Bevernaar Stefaan Degryse aan de slag is als drummer.

Sister May speelt een thuismatch. © (foto Karl Vandewoestijne)

“Het wordt sowieso speciaal om voor eigen volk op te treden”, zegt geboren en getogen Bevernaar Stefaan Degryse. Hij is drummer bij de band Sister May, die in 2016 opgericht werd en ondertussen al een lange weg afgelegd heeft met optredens in heel België, Nederland en zelfs Parijs. “De voorbije jaren hebben we overal en nergens gespeeld, waardoor het leuk wordt om eens dicht bij huis op te treden. Ik verwacht er heel wat bekende gezichten te zien. Ik heb vroeger immers vaak geholpen op het festival Schwung en ik denk dat er veel van die oude garde zaterdag in Beveren van de partij zal zijn. Het is bovendien niet alleen voor mij een thuismatch. Zanger Bert Goethals en gitarist Carl Vangeluwe zijn Roeselarenaars die naar Beveren verhuisd zijn.”

Energiek optreden

“Chapeau alvast aan de initiatiefnemers Filip Vanhee (Djings) en Gregory Vandeweghe (‘t Hoekske) om dit evenement op poten te zetten. Er wordt vaak gezegd dat rock dood is, maar dat is zeker en vast niet het geval. Dat hebben we op onze optredens al vaak mogen ondervinden. Leuk dus dat twee cafés uit Beveren hun nek willen uitsteken om dergelijk event te organiseren. Wat de mensen van ons optreden mogen verwachten? We zullen hen wegblazen met ons energieke optreden en onze songs in een donkere sfeer met zware gitaren. Grunge met een vleugje new wave en progressieve rock is de beste verwoording van onze muziek.”

Beveren Rockt is voor Sister May de start van een drukke zomer, met optredens over heel België. “We hebben inderdaad heel wat kilometers voor de boeg, maar het is leuk dat we vaak in mooi gezelschap mogen optreden, zoals Chanel Zero en de Heideroosjes. Het is belangrijk in onze evolutie om naast zo’n grote muziekgroepen te mogen staan. Niet slecht voor een band waarvan de meeste leden voordien nog nooit in een groepje gespeeld hadden. En ondertussen zijn we ook bezig met nieuw materiaal om in het najaar te lanceren. Het worden dus heel drukke, maar plezante maanden”, besluit Stefaan Degryse het gesprek.

Praktisch

Beveren Rockt opent op zaterdag 15 juni vanaf 14.30 uur zijn deuren, met optredens van Rock’n Load (15.30 uur), Yip (17.45 uur), Sister May (20.15 uur) en Red Zebra (23 uur) als afsluiter. Kaarten kosten 7 euro in voorverkoop, de dag zelf betaal je 10 euro aan de deur. Meer info over het programma en de verkooppunten van de tickets op de Facebookpagina van Beveren Rockt. (SM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.