Belgium’s Got Talent kleurt vanavond al meteen behoorlijk West-Vlaams

Niels Destadsbader ziet vrijdagavond al direct drie (groepjes) provinciegenoten aan het werk in de eerste aflevering van een nieuwe seizoen ‘Belgium’s Got Talent’ op VTM.

Zo is er goochelaar Kurt Katana (50) uit Torhout. Hij kreeg als kind een goocheldoos cadeau en begon meteen op te treden in het café van zijn ouders. Tijdens de audities – hij trok er naar toe samen met een volle bus supporters – neemt hij een groot risico. Voor zijn close-up goochelact heeft hij immers de assistentie nodig van juryleden An Lemmens en Stan Van Samang…

“Ik heb op dat grote podium van de Stadsschouwburg de juryleden Stan en An aan een tafeltje uitgenodigd voor een combinatie van twee trucs”, licht Kurt deze week in De Weekbode Torhout een tipje van de sluier op. “Iets met een champagne-emmer en geld (lacht). Ik denk dat ik hen met verstomming heb geslagen. Ze zaten er met hun neus bovenop, maar merkten niet hoe ik hen om de tuin heb geleid.”

“Via Belgium’s Got Talent kom ik weer eens in de actualiteit”, klinkt Kurt tevreden. “Het is niet voor het eerst dat ik aan tv-programma’s deelneem. Als ik mag goochelen, voel ik me in mijn sas: niet alleen amusement voor het publiek, maar ook voor mij. De op het eerste gezicht simpele dingen spreken nog het meest tot de verbeelding: aloude trucs met kaarten, balletjes en elastiekjes.”

Belgium's Got Talent kleurt vanavond al meteen behoorlijk West-Vlaams

Daarnaast zijn er ook Miel en Basil. Basil Buyle is 17 jaar en Miel Hillewaere is 20. Allebei wonen ze in Koksijde en delen ze een muzikale passie. Ze leerden elkaar kennen op de muziekschool in Veurne, en het klikte snel, hoewel er een leeftijdsverschil van drie jaar is. Vrijdagavond zijn ze te zien in VTM’s Belgium’s Got Talent, ze combineren er beatbox met accordeon. Op een keer was Basil thuis aan het oefenen op zijn accordeon en Miel hing daar maar wat rond. Miel zegt: “Ineens kreeg ik de impuls om in te pikken met beatbox en we vonden het allebei leuk. Zo zijn we samen beginnen experimenteren en zetten we een paar dingen op Facebook. Er volgden een heleboel likes. We amuseerden ons uitstekend! We maakten covers van hippe nummers en van oude klassiekers, we componeerden zelf stukjes en combineerden van alles en nog wat.”

Belgium's Got Talent kleurt vanavond al meteen behoorlijk West-Vlaams

De derde West-Vlamingen in het rijtje komen uit Meulebeke. Lieven en Gürhan, twee dertigers, zijn rasechte breakdancers. In Belgium’s Got Talent proberen ze als ‘Atomic Force’, vermomd als robots, de jury te overtuigen met een unieke breakdance-act.

(FJA/JS/TVDA – Foto’s VTM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.