https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Bekende koppen rijzen op uit zand

De recent overleden bokser Muhammad Ali is één van de vele figuren op het strand van Oostende. © ML
Redactie KW

Het zandsculpturen festival in Oostende opent volgende zaterdag 18 juni haar deuren. dit jaar staan de wereldsterren centraal. KW mocht al snel even piepen.

Meer dan 150 erg herkenbare ‘koppen’ uit het zand geboren uit de wereld van de film, cultuur, muziek, en sport. Denk maar aan Stromae, Mohammed Ali, Jacques Brel, Frank Sinatra of Prince. Dichter bij huis zien we ondermeer Arno, Tom Boonen, Jan Decleir, Mathias Schoenaerts, Jacques Vermeire, Delfine Persoon en Selah Sue. De Rode Duivels zijn er met Eden Hazard, Kevin De Bruyne en Dries Mertens. “Drie zandvolumes laten we nog vrij om straks de drie meest emblematische figuren uit de eerstvolgende wedstrijden in het zand te vereeuwigen”, zegt Alexander Deman.

Het is de eerste keer dat het festival volledig gewijd wordt aan het thema figuren. “Zowel voor de uitvoerende kunstenaars – 33 uit 12 verschillende landen – als voor mijzelf was het een uitdaging. Een expressief gezicht uit het zand snijden is moeilijker dan een gebouw of monument.”

Ook Stromae tekende present.
Ook Stromae tekende present.© ML

In juli en augustus loopt in Le Touquet Paris Plage een gelijkaardig festival van Deman. Gisteren streek een opnameploeg van France 3 neer om in Oostende het programma ‘Dimance à nous’ op te nemen. Dit naar aanleiding van het festival in Le Touquet. “Maar ook Oostende en de Vlaamse kust komen in de uitzending die ca. 800.000 kijkers telt, uitgebreid aan bod. Zo is er een panelgesprek met regio manager van Westtoer Liesbet Billiet en mijzelf”, besluit Alexander.

Uitzending zondagmiddag op de regionale zender van Nord-Pas-de-Calais van France 3. Meer informatie over het Oostends festival www.zandsculpturen.be

(ML)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.