Beestenboel op kaftpapier

De kinderen ontwierpen een tekening met een beestenboelmotief. © Kevin Van Colen
Redactie KW

Het beeldklasje in Reninge, een afdeling van de academie Poperinge, nam deel aan een ontwerpwedstrijd voor kaftpapier van CO7. De kinderen ontwierpen een tekening met een beestenboelmotief. Hun ontwerp is nu een van de tien genomineerden.

CultuurOverleg Zeven (CO7) is een samenwerkingsverband voor cultuur en erfgoed tussen de gemeenten Heuvelland, Ieper, Langemark-Poelkapelle, Mesen, Poperinge, Vleteren en Zonnebeke. Naar aanleiding van de Boekenkaftdag begin september organiseerde de vereniging een ontwerpwedstrijd. Maar liefst 130 creatievelingen stuurden een ontwerp binnen. Daaruit selecteerde een jury tien tekeningen. Een van de genomineerde ontwerpen is dat van het beeldklasje uit Reninge, een afdeling van de academie van Poperinge.

De kinderen noemden hun ontwerp ‘Beestenboel’. Tot en met 14 mei kan nu online worden gestemd. De punten van de jury en van de publieksstemming tellen elk voor de helft mee in de eindrangschikking. De winnaars worden op zondag 22 mei bekendgemaakt.

Het winnende ontwerp wordt vereeuwigd op kaftpapier met daaraan gekoppeld een illustratieworkshop. Het winnende kaftpapier zal tijdens de Boekenkaftdag op vrijdag 2 september, zaterdag 3 september en woensdag 7 september terug te vinden zijn in de bibliotheken van CO7. Stemmen kan via https://www.co7.be/ontwerpwedstrijd. (KVCL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.