Beau Séjour II brengt nieuw verhaal in… West-Vlaanderen

© © VRT
Bert Vanden Berghe

Goed nieuws voor de fans van Beau Séjour. Binnenkort starten de opnames voor het tweede seizoen van de straffe VRT-reeks. Opmerkelijk: het compleet nieuwe verhaal speelt zich af aan onze kust. Beau Séjour is deze keer geen hotel, maar een… zeilboot.

Begin 2017 werd de VRT-reeks Beau Séjour een hit van formaat. In de serie volgden we Kato – een glansrol voor Lynn Van Royen – die ontwaakte in hotel Beau Séjour en zichzelf dood zag liggen. Ze wist niet wat er gebeurd was, waarom ze zichzelf nog kon zien én wie er haar vermoord heeft. Terwijl ze haar eigen dood probeerde te reconstrueren, ontdekte ze dat er nog mensen zijn die haar wél nog konden zien.

Beau Séjour II brengt nieuw verhaal in... West-Vlaanderen
© © VRT

Eind vorig jaar werd een vervolg op de reeks al bevestigd. Het Vlaams Audiovisueel Fonds trok zelfs een subsidie van 25.000 euro uit voor het schrijven van het scenario, een primeur voor een tweede seizoen. Dat speelt zich nu af in West-Vlaanderen, bevestigt VRT aan Krant van West-Vlaanderen.

Zeilboot

In het verhaal staat ex-militair Maurice centraal. Die ziet zijn eigen lijk hangen aan de mast van de zeilboot ‘Beau Séjour’. Hij gelooft niet dat hij zelfmoord heeft gepleegd en begint zijn eigen moord te onderzoeken. Maar dat is niet zo simpel… als je dood bent. Het idee komt, net als bij het eerste seizoen, van Bert Van Dael. Het scenario is van de hand van Sanne Nuyens en Roel Mondelaers.

De eerste reeks haalde, live en uitgesteld samen, bijna anderhalf miljoen kijkers per aflevering. Toen ze werd opgenomen in de catalogus van Netflix, prees niemand minder dan thrillerauteur Stephen King de reeks aan.

Beau Séjour II brengt nieuw verhaal in... West-Vlaanderen
© © VRT

Het gebouw dat centraal stond in de eerste reeks is een echt hotel in het Limburgse Dilsem-Stokkem, dat al meer dan een eeuw oud is. De productie duurde een half jaar en opnames vonden plaats op verschillende plaatsen in de provincie. Nu verhuizen ze dus naar de andere kant van het land. Het VAF trok voor de eerste reeks een subsidie uit van 850.000 euro voor productiesteun, voor dit tweede hoesten ze maar liefst 1.155.000 euro op.

Beau Séjour II brengt nieuw verhaal in... West-Vlaanderen
© © VRT

De opnames voor het tweede seizoen gaan wellicht volgend voorjaar van start. Over de precieze locatie aan de kust en de cast is nog niets geweten. In het eerste seizoen was Jan Hammenecker de enige West-Vlaming in de cast. Uit goede bron vernamen we dat er intussen al meerdere West-Vlamingen aan de cast werd toegevoegd. Een tijd geleden was de productie ook nog op zoek naar een West-Vlaams sprekend kind. Aangezien het een compleet nieuw verhaal is, is de kans klein dat Lynn Van Royen terugkeert als Kato. Wanneer de reeks op antenne komt, is ook nog niet bekend.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.