Bart Herman scoort met Johnny Cash-album

De cd 'De Weg' van de geboren Wevelgemnaar Bart Herman komt deze week op 39 binnen in Ultra Album top 200. © GF
Redactie KW

De cd ‘De Weg’ van de geboren Wevelgemnaar Bart Herman komt deze week op 39 binnen in Ultra Album top 200 en is hiermee de hoogste vaderlandse nieuwkomer.

Bart Herman vatte het plan op om het album ‘De Weg’ te maken na het lezen van de biografie van wijlen Johnny Cash. In 1994 bracht deze Amerikaanse countryzanger en singer-songwriter het album ‘American Recordings’ uit. Hij nam deze langspeler op met topproducer Rick Rubin, bekend van zijn samenwerkingen met onder meer Red Hot Chili Peppers, Adele en Ed Sheeran. Samen met Rubin registreerde Cash diens favoriete songs puur akoestisch, louter zang en gitaar. De plaat werd een groot succes.

Dit concept namen Bart Herman, die vandaag in de Vlaams-Brabantse stad Halle woont, en zijn producer Gabriel Peeters over voor ‘De Weg’. Een pure plaat waar eveneens het lied en de stem centraal staan. Geen arrangementen of strijkers en koortjes, alleen de artiest en zijn gitaar.

Overzicht

Op basis van een top vijf, gekozen door zijn fans, en een lijst van persoonlijke favorieten stelde Herman voornoemd album samen. Hierdoor ontstond een overzicht van de weg die deze singer-songwriter heeft afgelegd van zijn beginperiode tot vandaag.

Het resultaat hebben zijn fans in dank aanvaard, want zij zorgden ervoor dat ‘De Weg’, met bekende nummers als ‘Ik ga dood aan jou’, ‘Slaap m’n kind’ en – jawel – ‘De Weg’, deze week de hoogste nieuwe inlandse binnenkomer is in de Ultra Album top 200.

(svv)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.