Avee Gallery palmt Patria drie weekends in Kortrijk in

De tentoonstelling ‘Jetsam’ in de Patria opent vrijdagnamiddag op de Grote Markt. Tien kunstenaars tonen installaties, sculpturen, schilderijen en performances. Curator is Avee Gallery van Mathieu Ronsse en Petrus Paklons.

V.l.n.r.: Louise Delanghe, Matthieu Ronsse met windhond Max, Céline Mathieu, Jan Laroy, Petrus Paklons. © JVGK

Avee Gallery is een levendige plek waar creatieve zielen elkaar kunnen ontmoeten. “Een platform voor iedereen die poten en oren heeft voor kunst. De eerste plek in Kortrijk waar jonge kunstenaars de kans krijgen om hun werk ongeremd tentoon te stellen. Wij gaan nu voor de eerste keer buitenshuis”, aldus Petrus Paklons. Onder de noemer ‘Jetsam’ tonen Céline Mathieu, Julien Auregan, Grégory Decock, Jan Laroy, Kris Martin, Joost Pauwaert, Alexander Ronsse, Karel Thienpont, Maarten Van Roy en Laurent Veldekens hun werken. “Curator zijn was eigenlijk een speling van het lot met toevallige ontmoetingen. Zo hebben wij de kunstenaars toevallig gekozen.”

Van waar Jetsam? “Dat is de verzamelnaam van dingen die toevallig aanspoelen op het strand, maar die moedwillig ergens van een of andere boot overboord gegooid werden door de crew of een boot in nood“, duidt Petrus. “Laat ons stellen dat de getoonde kunstwerken hier toevallig zijn aangespoeld.” De belichting en scenografie wordt verzorgd door TheaTech. “Zij zorgen ervoor dat elk kunstwerk op specifieke manier tot zijn recht komt.”

De tentoonstelling in de Patria op de Grote Markt van Kortrijk, opent op 20 september en is te zien tot en met 6 oktober: elke vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.