Atlantikwall Raversyde organiseert fotowedstrijd ‘Bunkerzoom’

Atlantikwall Raversyde in Oostende organiseert met tal van partners de fotowedstrijd ‘Bunkerzoom’. Die loopt nog tot 31 maart 2021. De beste foto’s komen in een fototentoonstelling op de Atlantikwall Raversyde. Er zijn ook mooie prijzen te winnen.

Atlantikwall Raversyde organiseert mee de wedstrijd Bunkerzoom.© archieffoto Rudy Brissinck
Atlantikwall Raversyde organiseert mee de wedstrijd Bunkerzoom.© archieffoto Rudy Brissinck

De hele kust van West-Europa ligt bezaaid met bunkers die herinneren aan de Wereldoorlogen. Inmiddels zijn ze belangrijk erfgoed geworden en zijn het stille getuigen in het landschap die herinneren aan de oorlogsgruwel.

Toch hebben ze een aantrekkingskracht zoals voor spelende kinderen, maar ze vormen ook het onderwerp bij uitstek voor veel fotografen, door hun bijzondere locaties, door de opvallende architectuur of door hun strijd met de tijd of graffitikunstenaars.

Bunkererfgoed in beeld

De Atlantikwall Europe fotowedstrijd ‘Bunkerzoom’ biedt iedereen de kans om het bunkererfgoed langs de volledige kust van West-Europa in beeld te brengen. De winnaars worden beloond met een multifunctionele Go Pro Hero Black 9-camera en maken kans om hun foto te zien in één van Atlantikwallsites in Frankrijk, Nederland en België, of in een postkaartenpublicatie met exclusieve hoes.

Deelname is laagdrempelig. Post de foto op de socialemediakanalen Facebook of Instagram met de hashtags #bunkerzoom #atlantikwalleurope en #europeforculture. Het reglement staat op www.raversyde.be en www.atlantikwalleurope.eu .

‘Bunkerzoom’ wordt mede gesubsidieerd door het Creative Europe programma van de Europese Unie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.