Andy en Randy (Kartje Kilo) lossen wereldproblemen op

Tom Gheeraert

Straattheaterduo Kartje Kilo pakt bij gebrek aan optredens uit met ludieke filmpjes op Facebook. De nieuwste typetjes van Ieperlingen Johan Feys en Wouter Sinaeve zijn Randy en Andy, twee vissers die een oplossing voorstellen voor een nijpend probleem door de Brexit.

Andy en Randy zijn twee vissers die in een hilarisch filmpje voorstellen om de Britse overheid te helpen. “Het probleem is de Engelsen bang zijn dat wij met de Brexit hun vis zullen pakken”, zeggen ze. “Daarom zouden ze in de Noordzee een grens willen trekken, maar een vis kent geen grenzen. Wij zullen ervoor zorgen dat de Engelse vissen aan hun kant van de grens blijft door met ons bootje langs de grens te varen. Als we vissen zien naderen kunnen we hem aanspreken: hey you, go back.”

Blanco agenda

Andy en Randy zijn de nieuwe typetjes van het straattheaterduo Kartje Kilo, dat bestaat uit Ieperlingen Wouter Sinaeve en Johan Feys en bekend is van onder andere Radio Mano Sport, The Grass and the Furious, The Puffin’ Pipers… “Door de coronacrisis hebben we een blanco agenda”, zegt Wouter. “Zelfs voor volgend jaar komt er niets binnen van boekingen. Iedereen wacht af en ondertussen staat alles stil. Wij hopen dat er snel weer beweging in komt. Ondertussen postten we nu en dan een filmpje om te tonen dat Kartje Kilo nog altijd bestaat.”

Andy en Randy zullen dus wellicht nog meer de revue passeren op de Facebookpagina van Kartje Kilo. “We zitten erop te broeden om Andy en Randy een mogelijke oplossing te laten bedenken voor alle wereldproblemen”, vervolgt Wouter. “Door daarop door te gaan illustreren we ook een beetje de absurditeit van sommige problemen, zoals de grens die men wil trekken in de Noordzee omwille van Brexit. We zien ondertussen dat het massaal gedeeld wordt en we krijgen veel positieve reacties, dus de komende maanden mogen de mensen nog meer filmpje van Andy en Randy verwachten.” (TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.