Andrei Lugovski plant anderhalf jaar na vergiftiging comebackconcert

Andrei Lugovski: "Ik kijk er enorm hard naar uit om opnieuw op de planken te staan en waar kan ik dat beter doen of in mijn thuisstad: Oostende?" © JRO
Redactie KW

Andrei Lugovski is ondertussen al anderhalf jaar buiten strijd nadat hij begin 2018 vergiftigd werd. Stilaan krabbelt de Oostendse zanger terug recht. Met trots kondigt hij zijn grote comebackconcert aan op zondag 22 september in Kursaal Oostende.

In alle edities van Krant van West-Vlaanderen werd begin januari uitgepakt met het verhaal van Andrei Lugovski. De 35-jarige zanger kreeg gif toegediend, zijn leven hing twee maanden lang aan een zijden draadje. Een lange revalidatie wachtte en er was nooit echt zekerheid of hij ooit nog zou kunnen zingen.

Vergiftigd of niet: zingen is en blijft mijn leven

Vandaag/woensdag staat Andrei weer op en is hij vastbesloten om er tegen september opnieuw het podium te beklimmen. “Ik heb een lange revalidatie achter de rug”, vertelt de zanger emotioneel tijdens een persconferentie. “Ik ben nog steeds bezig met een stemcoach en revalideer nog steeds in het revalidatiecentrum BZIO. Ondertussen heb ik ook mijn wandelstok aan de kant gegooid. Nu en dan moest ik daar nog eens gebruik van maken, maar ik ben aan de beterhand. Vorige week kreeg ik ook nog eens groen licht van de dokter. Alles zou goed komen. Ik zal volledig herstellen. Eindelijk licht aan het eind van de tunnel.”

Veel steun

In 2018 stonden voor Andrei heel wat optredens gepland. Noodgedwongen werden die allemaal geannuleerd. Gelukkig kon hij op de steun van zijn fans rekenen. “Vergiftigd of niet: zingen is en blijft mijn leven. De eerste vijf maanden van mijn herstel dacht ik helemaal nog niet aan zingen”, weet Andrei nog.

“Ik dacht toen vooral aan herstellen. Hoewel de dokters me hadden opgegeven zou ik er terug bovenop komen, koste wat het kost. Ik heb heel veel gehuild, maar mijn vrienden en familie hielpen me er telkens weer bovenop.”

Vorig jaar in maart zou Andrei een jubileumconcert geven in het Kursaal van Oostende. Hij zou er tien jaar carrière vieren, maar het feestje ging door zijn toestand niet door. Vele fans bleven in de kou staan, maar dat wil Andrei nu goedmaken. Op zondag 22 september geeft Andrei een groots opgezet comeback concert in het Kursaal. “Ik kijk er enorm hard naar uit om opnieuw op de planken te staan en waar kan ik dat beter doen of in mijn thuisstad: Oostende? Op die manier wil ik ook mijn trouwe fans danken voor hun steun de afgelopen tijd. Ook aan hen heb ik me opgetrokken. Vanaf oktober ben ik ook terug volledig boekbaar voor optredens. Ik hoop dat ik tegen dan het hoofdstuk volledig kan afsluiten. Of de dader of daders inmiddels gekend zijn? Het onderzoek is nog steeds bezig. Veel kan ik daar niet over kwijt. Maar ik kan wel kwijt dat ik beter dan ooit terug zal komen”, aldus Andrei.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier