Andere locatie en datum voor Sjamprock in Roeselare

Dit jaar gaat Sjamprock niet langer op de Botermarkt door, maar wel vlak voor het café. Bovendien vindt het festival nu een maandje eerder plaats dan gebruikelijk, op zaterdag 1 juni.

Dimitri Lamon en Jasper Decru voor ‘t Sjampetterke, daar zal het festival begin juni plaatsvinden. (foto SB) © (foto SB)

Sjamprock was jarenlang een van de vaste afspraken bij het begin van de zomer. “De afgelopen jaren organiseerden we het festival telkens eind juni”, vertelt Dimitri Lamon van ‘t Sjampetterke op de Botermarkt. “Maar echt ideaal was dit niet. We hebben op dat moment veel concurrentie van andere evenementen en festivals. Dus leek het ons een goed idee om de zesde editie van Sjamprock enkele weken eerder te organiseren, meer bepaald op zaterdag 1 juni. We zitten dan nog voor de examens en de festivalperiode.”

Bizkit Park brengt Linkin Park en Limp Bizkit naar Roeselare

Het is niet de enige wijziging. Normaal vindt het festival op de Botermarkt plaats, ook daar komt verandering in. “We organiseren het festival dit jaar aan het café. Qua logistiek maakt het de organisatie een stuk gemakkelijker. Op de Botermarkt plaatsten we een tent en hadden we tientallen medewerkers nodig om alles draaiend te houden. Nu zitten we vlak aan het café en zijn er al heel wat voorzieningen aanwezig. Bovendien zaten we te ruim op de Botermarkt, wat een invloed had op de gezelligheid. Op enkele parkeerplaatsen na, zal de Botermarkt zo volledig vrij blijven om te parkeren. Een deel van het archief, naast ‘t Sjampetterke, kunnen we gebruiken als backstage. Het festival is niet standaard overdekt, maar als we merken dat er regenweer op komst is, kunnen we wel enkele aanpassingen uitvoeren zodat het voor de bezoekers aangenaam vertoeven is. Het festival blijft volledig gratis!”

Linkin Park

Dit jaar staan er vier bands op de affiche. “We beginnen er iets voor zeven uur aan met de winnaar van onze rockrally: Boxing Day. Daarna is het aan Dirty Toy Company, The Juliets (coverband) en Bizkit Park als headliner. Zij brengen covers van Limp Bizkit en Linkin Park. Het is de tweede keer dat de groep op het festival staat, de eerste keer als headliner. Ondertussen zijn ze uitgegroeid tot een vaste waarde. Over enkele weken staan ze ook op de affiche van Graspop!”, horen we van Jasper Decru.

“We stoppen omstreeks 1 uur, op die manier willen we de overlast voor de buurt zoveel mogelijk beperken. We hebben nog nooit problemen gehad en dat willen we zo houden”, stelt Dimitri. Na de optredens is er een afterparty in ‘t Sjampetterke.

(TD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.