American Dream in de Patria in Kortrijk

Gallerist Steve Turner, De Colombiaanse kunstenaar Camilo Restrepo met zijn vriendin Katalina samen met burgemeester Vincent Van Quickenborne en curator Gery Vantendeloo. © JVGK
Redactie KW

Gery Van Tendeloo pakt niet in Brussel maar wel in de thuisbasis Kortrijk uit met werk uit de Steve Turner Contemporary Gallery uit Los Angeles.

De Amerikaanse galerijhouder Steve Turner Contemporary Gallery uit Los Angeles landt in Kortrijk. Een en ander kadert in de Kunstbeurs Brussel.

Het is Gery Van Tendeloo uit Kortrijk die als autonoom kunstcurator de Colombiaanse Camilo Restrepo en het werk van Yung Jake naar Kortrijk brengt. In de Patria op de Grote Markt, en dus niet in Brussel, waar de kunstbeurs binnenkort van start gaat.

In de Patria werd een beperkte galerie show opgezet. “Kortrijk heeft samen met centrumsteden het voordeel van flexibiliteit en bereikbaarheid,” licht Gery Van Tendeloo toe. “Daarnaast is er ook een dynamiek om gasten van heinde en verre te ontvangen. De gastvrijheid van onze mensen in Kortrijk is zeer groot, een absolute troef tegenover de grote, overbevolkte steden in België. En al zeker in Brussel, waar alles stroef verloopt en waar de wegen om iets te organiseren moeilijker te bewandelen zijn.”

(JVGK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten