Alexandre schilderde doek voor Robinsonwinnaar Thomas Roobrouck

Alexandre Vanwynsberghe maakte een schilderij voor Expeditie Robinson-winnaar Thomas Roobrouck. © foto JD
Redactie KW

Alexandre Vanwynsberghe, die aan de Gentseweg in Sint-Eloois-Vijve zijn atelier annex galerie Alexandre Art heeft, kreeg van de winnaar van Expeditie Robinson Thomas Roobrouck de vraag om naar aanleiding van zijn deelname aan het tv-programma een schilderij te maken die zijn avonturen vastlegden.

Dat was een tijdje voordat Vlaanderen te weten kwam dat hij de uiteindelijke winnaar was.

“Ik heb daarom tot op het laatst zijn avonturen op de voet gevolgd en heel het programma gedetailleerd bekeken”, vertelt Alexandre. “Dat leverde mij verschillende elementen op voor het schilderij. Dat Thomas de uiteindelijke winnaar was, dat heb ik ook in de laatste aflevering moeten vernemen. Dan was het vlug aan de slag om het doek helemaal af te krijgen. Een spannende bedoening was dat. Maar het is gelukt. En Thomas is meer dan een verdiende winnaar”, aldus Alexandre.

Vrijdagavond 8 mei kwam Thomas Roobrouck het schilderij ophalen bij Alexandre Art. Ook burgemeester Kurt Vanryckeghem was aanwezig bij de overhandiging. Net als verschillende andere genodigden.

(DJW/ foto DJW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten