Alcatraz Hard Rock & Metal Festival 2021 strikt Fleddy Melculy

Redactie KW

De band van Jeroen Camerlynck en zijn medemuzikanten is één van de tien acts die toegevoegd zijn aan de affiche voor volgend jaar.

Het bekendmaken van festivalnieuws lijkt voortvarend vooraleer er massaal gevaccineerd kan worden tegen het nieuwe coronavirus. De organisatoren van het Alcatraz Hard Rock & Metal Festival 2021 gunnen zichzelf het voordeel van de twijfel en maken onder voorbehoud tien nieuwe namen bekend. Die voegen zij toe aan de meer dan tachtig acts die ze eerder wereldkundig maakten.

Fleddy Sabbath Fleddy’

Twee opvallende namen: de zeskoppige Nederlandse band Epica, bekend om haar mengeling van gothic en symfonische metal, en Fleddy Melculy, de Nederlandstalige metallband. Een week na de eerste lockdown brachten ze het succesvolle novelty-album ‘Fleddy Sabbath Fleddy’ uit. Omwille van de coronamaatregelen zag de band hun release niet beloond met een reeks concerten en festivaloptredens.

De andere nieuwe namen van Alcatraz zijn de thrashbands Vio-Lence, Exodus en Artilery. Anciens Raven en Loudness komen de veertigste verjaardag vieren van hun debuutalbums die uitkwamen in 1981.

Van thrash tot deathmetal

Met Unleach the Archers, de groep rond frontvrouw Britney Slayes, serveren de initiatiefnemers ook traditionele metal. Ook aangekondigd: het jonge, beloftevolle Deens deathmetalgezelschap Baest. De tiende nieuwe naam is die van Solstafir uit IJsland. Hun sound is een kruisbestuiving van postrock en metal.

Alcatraz Hard Rock & Metal Festival 2021 vindt plaats van donderdag 12 tot en met zondag 15 augustus 2021 op de evenementenweide aan de sportcampus Lange Munte in Kortrijk. Uiteraard onder voorbehoud. (svv)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.