50 Moense kunstenaars stellen tentoon op Moenart

Dit weekend stellen 50 kunstenaars tentoon in zaal Tap in Moen.

In het kader van het tienjarig bestaan van zaal Tap in Moen, werd Jan Goemaere aangesproken om een tentoonstelling men Moense kunstenaars te organiseren. Als uitgangspunt nam men dat de mensen die wilden tentoonstellen een band moesten hebben met Moen. “Mensen die hier wonen of nog gewoond hebben, hier geboren werden…”, legt Jan uit. “Ik had gehoopt een vijftal kunstenaars warm te maken voor het project, maar het werden er al vlug 50. Een onverhoopt succes dus.”

Honderd kunstwerken

Ook van bekende kunstenaars kreeg Jan de medewerking. “Frappant hierbij is dat Rudi Pillen, een internationaal vermaard kunstenaar afkomstig uit Moen, zijn medewerking had beloofd, maar kort daarna overleed. Gelukkig zijn we er toch in geslaagd toch nog een werk hier te krijgen.” Het groot aantal kunstenaars brengt ook wel enkele moeilijkheden met zich mee. “We kampen met plaatsgebrek waardoor we maar twee werken per kunstenaar kunnen ophangen. Dan zijn het er toch nog honderd samen. Ook staan er beelden en zijn er juwelen te bewonderen.”

Drie curatoren, Bart Vandevyvere, Jan D’Haene en Marnix Vermeersch, bepaalden welke werken werden opgehangen. Ook de jeugd heeft zijn inbreng. Alle 240 kinderen uit de Moense basisschool maakten een kunstwerkje, eveneens op de tentoonstelling te bewonderen.

(GV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.