https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

4AD heeft er zin in en zoekt vrijwilligers

Op de foto herkennen we vlnr Louisa Vannevel de vrijwilligerscoach bij 4AD en Eline Adam die instaat voor pers, promo en communicatie en ook verantwoordelijke is voor het zaalverhuur en de repetitieruimtes. © ACK
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Muziekclub 4AD , gestart in 1988 is een unieke culturele biotoop in de Westhoek. Naast concerten is films, tentoonstellingen, theater, literatuur en (muziek)workshops is er ook nog een repetitie-infrastructuur en artiestenresidentie. Vrijdag 8 oktober is er een eerste evenement waarbij ze op zoek gaan naar nieuwe vrijwilligers.

De club bouwde doorheen de jaren aan een gelaagde projectwerking in binnen- en buitenland. “Na anderhalf jaar op halve kracht een beperkte werking te kunnen aanbieden voelen we nu de nood aan een nieuwe push met nieuw publiek dat ons nog niet kon ontdekken”, vertelt Eline Adam van 4AD.

Verjonging

“Als muziekclub voelen we constant nood aan verjonging bij alle aspecten van onze muziekclub. We hebben zolang op onze honger gezeten en willen er in postcoronatijd met heel veel goesting en vol enthousiasme er volop in te vliegen met een evenementje op 8 oktober. Louisa Vannevel, onze vrijwilligerscoach, geeft een totaal nieuwe schwung aan de werking wat al te zien is op onze eigengemaakte affiche: een kleurplaat met de slogan ‘Hoe kleur jij 4AD?’ Iedereen kleurt zijn eigen tijd in.”

De bedoeling van het evenement is het zoeken naar nieuwe vrijwilligers met daarnaast eens gezellig weer samen zijn. “Onder het motto ‘the more the merrier’ zoeken we nog vrijwilligers om onze leuke, samenhangende groep te vervolledigen. Onze vrijwilligers hebben uiteenlopende leeftijden vanaf 16 tot 60-plussers. Iedereen, ongeacht gender, kleur, geaardheid, geloofsovertuiging of opleiding is welkom en zal met open armen worden ontvangen”, aldus Eline.

Verschillende aspecten

“Vrijwilligers kunnen hier verschillende dingen doen zoals helpen aan de toog, koken voor artiesten, DJ’s, meehelpen aan de kassa bij concerten, bij het tuinteam en daarbij is iedereen die ideeën heeft om onze werking nog boeiender en uitdagender te maken is welkom in onze levendige muziekclub die duurzaamheid hoog in het vaandel draagt. De uren zijn vrij in te vullen.”

Afspraak op 8 oktober tussen 15 en 18 uur in het 4AD café. “Er zullen verse brownies zijn , unieke goodies , een infostand en happy hour met pintjes en fris aan verminderde prijzen”, aldus Eline. “Zeker de moeite om eens langs te komen en voor wie ons nog niet mocht ontdekken : kom en geniet van onze unieke sfeer. Kandidaat-vrijwilligers kunnen meteen antwoord krijgen op al hun vragen.”

Muziekclub 4AD vindt men in de Kleine Dijk 57, 8600 Diksmuide en meer info krijgt men via https://www.4ad.be waarop ook een pagina voor aanstaande vrijwilligers te vinden is.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.