4.000 gepersonaliseerde kerstballen in Veurns kerstbos

Visit Veurne heeft alles uit de kast gehaald om alternatieven te bedenken voor de jaarlijkse ijspiste, de kerstchalets en de Eisbar. Vanaf 11 december kan je op de Grote Markt door het kerstbos wandelen en je ogen de kost geven aan de versierde en gepersonaliseerde kerstballen. Of je kan er zelf nog eentje bijhangen!

Het kerstbos telt al 4.000 kerstballen met een warme boodschap.©Myriam Van den Putte
Het kerstbos telt al 4.000 kerstballen met een warme boodschap.©Myriam Van den Putte

Stad Veurne wil zich deze eindejaarsperiode profileren als een coronaveilig en ‘Verlicht Veurne’ dat ondanks de coronabeperkingen warmte en gezelligheid zal uitstralen. Het initiatief om op de Grote Markt een kerstbos te installeren vol kerstballen gekoppeld aan een solidariteitsactie werd vanaf het eerste uur zeer positief onthaald.

Zowat een derde van de Veurnse inwoners ging langs bij Visit Veurne om er een kerstbal af te halen, die te versieren en/of een hartverwarmende boodschap aan te brengen op het houten schijfje. Vanaf 11 december tot 3 januari kan je de meer dan 4.000 kerstballen van nabij bekijken en door het verlichte kerstbos wandelen.

Even verderop is er ook het Bos van Willem in het Stadspark. Een lichtspektakel op de tonen van Willem Vermanderes muziek en in de nabijheid van enkele kunstwerken.

Toeren&Loeren

Dit weekend, van 11 tot 12 december, is er bovendien een alternatieve versie van de kunstenwandeling Toeren&Loeren. Hieraan nemen elk jaar heel wat kunstenaars deel die bezoekers thuis uitnodigen om hun kunstcreaties te bekijken. Dit jaar steekt corona daar een stokje voor.

In deze editie ontdek je kunstwerken waarin licht centraal staat tijdens een wandeling door het centrum van Veurne. Lokale kunstenaars, kunstverenigingen en stedelijke diensten zorgen voor de creativiteit.

Je kan ook deelnemen aan de QR-st Zoektocht, waarbij je in alle wijken en deelgemeentes kan zoeken naar QR-codes. Wie het kruiswoordraadsel oplost, kan zo leuke prijzen winnen!

En dan is er ook nog de unieke wandeling met het verhaal van de Kerstslaper die de bezoekers langs een traject van 2 kilometer leidt door het centrum van Veurne. Ze ontdekken het verhaal van Firmin Dorbien, geschreven door Onno Van Gelder Jr. en geïllustreerd op 14 panelen door Roland De Winter.

Alle details via www.visit-veurne.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.