16 West-Vlaamse gemeenten gaan voor titel Slimste Gemeente van Vlaanderen

Redactie KW

In de zomer van 2012 werden alle 308 Vlaamse gemeentes door Woestijnvis uitgenodigd om op zoek te gaan naar een straffe quizploeg. Bedoeling is in het voorjaar van 2013 op Vier op zoek te gaan naar ‘de Slimste Gemeente van Vlaanderen’. 253 gemeentes namen de uitdaging aan en deden het voorbije weekend mee aan een grote preselectie. De 81 beste gaan door, daarbij ook 16 West-Vlaamse gemeenten.

De deelnemende gemeentes voor West-Vlaanderen zijn Blankenberge, Brugge, Dentergem, Harelbeke, Hooglede, Knokke-Heist, Kortrijk, Kuurne, Lichtervelde, Moorslede, Oudenburg, Poperinge, Roeselare, Torhout, Wevelgem en Zwevegem.

Samen met burgemeesters

Elk van die gemeente vaardigt een man en een vrouw af. In het voorjaar worden die duo’s dan aangevuld met hun burgemeester. Voor onze provincie zullen zo bijvoorbeeld Vincent Van Quickenborne, Hilde Crevits, Renaat Landuyt en Leopold Lippens komen meequizzen.

In de preselecties waren ook drie redacteurs van Krant van West-Vlaanderen vertegenwoordigd voor hun gemeente, helaas kon geen van de drie zich uiteindelijk plaatsen…

(FV)

Ruime reportage in Krant van West-Vlaanderen

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.