Zwitserse alpenhoorn als primeur tijdens Heimatkonzert in Pittem

De muzikanten van de Pittemse blaaskapel in volle voorbereiding. © Foto Jan
Redactie KW

Op zaterdag 24 maart heeft het jaarlijkse HeimatKonzert van Die Original Dorfmusikanten plaats in zaal De Fontein. Het belooft opnieuw een avond vol sfeer en leuke muziek te worden. De Pittemse blaaskapel heeft ook enkele verrassingen in petto.

Het Heimatkonzert van Die Original Dorfmusikanten staat bij liefhebbers van heimatmuziek met stip aangeduid in de agenda. De Pittemse blaaskapel bestaat volgend jaar 30 jaar en kan terugkijken op een rijk gevulde geschiedenis.

In hun eigen muziekstijl, de Böhmische en Egerländermuziek, behoort de Stimmungskapelle inmiddels tot de brede Europese top en daar willen ze nog een tijdje blijven. Zo werden ze onder andere derde op het Europees kampioenschap en namen ze naar aanleiding van hun 25-jarig bestaan hun eerste cd ‘Blasmusik Vergnügen’ op.

Fotodoeken

Ook dit jaar hebben de muzikanten zich maandenlang voorbereid voor het concert van zaterdag 24 maart. Om ervoor te zorgen dat iedereen meteen in de goede sfeer zit, zal de zaal aangekleed worden met megafotodoeken. Daarnaast zal er ook aangepaste spijs en drank voorzien zijn. Zo wordt er Duitse wijn en sekt geserveerd en zal kunnen genoten worden van de authenthieke Oostenrijkse Würstl mit Semmel.

Het belangrijkste blijft uiteraard de muziek, maar ook op dit vlak zullen de aanwezigen niet op hun honger blijven zitten. “De muzikanten staan te popelen om hun kunnen te mogen demonstreren”, aldus Kapelmeister Marc Debruyne.

Breed programma

Het programma zelf is een mix van marsen, walsen en polka’s. De blaaskapel zorgt ook voor enkele verrassingen. Zo is er een bravourepolka voor twee Flügelhorns, die nooit eerder werd vertolkt in België. Al even uitdagend zijn de solowerken ‘Joost im Allgäu’ voor tenorhoorn of ‘Bass’scho’ voor bastuba. Als absolute primeur zal voor het eerst ook een originele Zwitserse Alpenhoorn zijn opwachting maken op het concert. Dit allemaal gecombineerd met meeslepende en ‘pakkende’ melodieën wordt het ook nu weer een avond om van te genieten.

Het Heimatkonzert vindt plaats in zaal De Fontein op zaterdag 24 maart om 20 uur. Tickets kosten 10 euro en reserveren kan op 0475 89 23 58 of via dorfmusikantenpittem@gmail.com. (JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier