De Dag van de Garnaal zet de 'gernoaze' als Oostendse trots in de kijker. Oostende telt nog zes kustvissers. Al drie jaar slaan ze de handen in elkaar om het garnaalweekend te organiseren. Elke reder biedt een ander hapje aan met een daarbij passend drankje. Vooral de klassiekers zijn erg gegeerd: garnaalkroketten of een gebakken pladijsfilet op een boterham. Daarnaast zijn er ook demonstraties fileren en garnaalpellen en een garnaalpelwedstrijd, zowel zaterdag als zondag. Wie dus nog niet weet wat gedaan zondag weet dus waar naartoe. Ook de zon belooft van de partij te zijn.

(JRO)

De Dag van de Garnaal zet de 'gernoaze' als Oostendse trots in de kijker. Oostende telt nog zes kustvissers. Al drie jaar slaan ze de handen in elkaar om het garnaalweekend te organiseren. Elke reder biedt een ander hapje aan met een daarbij passend drankje. Vooral de klassiekers zijn erg gegeerd: garnaalkroketten of een gebakken pladijsfilet op een boterham. Daarnaast zijn er ook demonstraties fileren en garnaalpellen en een garnaalpelwedstrijd, zowel zaterdag als zondag. Wie dus nog niet weet wat gedaan zondag weet dus waar naartoe. Ook de zon belooft van de partij te zijn. (JRO)