Zomersessies van Dranouter blijven doorgaan met 200 bezoekers

De bubbels zijn nu weer een beetje kleiner. © EF
Redactie KW

Om de afgelasting van het Festival Dranouter op te vangen, nam de organisatie het initiatief om elk weekend zomersessies in te richten. Vanaf volgende week zijn nog slechts 200 bezoekers toegelaten.

“Na de versoepelingen in juni zetten we vol goeie moed onze schouders onder een nieuwe, coronaproof concertreeks, de Dranouter Zomersessies,” weet persverantwoordelijke Sofie Pauwels. En de zomersessies kenden tot afgelopen weekend een groot succes met telkens per concertreeks de toegelaten 400 toeschouwers.

Op evenementen in de buitenlucht worden vanaf dit weekend slechts 200 toeschouwers toegelaten. “De beslissing komt hard aan, al blijven gezondheid en veiligheid van iedereen – festivalgangers, artiesten, crew, vrijwilligers – de belangrijkste prioriteiten. Het draait om verantwoordelijkheid nemen, allemaal samen,” duidt Sofie Pauwels de beslissing.

“We hebben net na de Veiligheidsraad nog een vergadering belegd en de maatregelen besproken voor komend weekend. De ticketverkoop leerde ons dat we tot 350 bezoekers zaten per dag. We beslisten om de eerste 200 mensen die een ticket hebben gekocht, toe te laten tot het event. We bekijken zo spoedig mogelijk hoe we voor de anderen een tegemoetkoming kunnen regelen.”

De tickethouders van Dranouter Zomersessies van dit weekend mogen snel een e-mail met meer info verwachten in hun inbox. We doen ons uiterste best om tickethouders van de andere Zomersessies daarna zo snel mogelijk te informeren.”

Dit weekend staat op vrijdag een comedy-avond op het programma, op zaterdagavond is dat School is Cool en op zondag Flying Horseman.

Op 6-7-8-9 augustus zou de 46ste editie van Festival Dranouter plaatsvinden. Voor dat weekend had de organisatie exclusieve zomersessies gepland met optredens van onder meer Willem Vermandere, Filip Kowlier en Novastar. Alle 400 tickets per dag waren in een zeer korte tijd uitverkocht. Het is voorlopig afwachten hoe de organisatie hier zal mee omgaan. Dinsdag wordt er opnieuw vergaderd.

“Onze eerste bezorgdheid was de zomersessie van dit weekend goed te regelen.”

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier