Zoektocht rond Lego Film 2 in Oostends stadscentrum

© JRO
Redactie KW

In organisatie van Toerisme Oostende en vzw Centrummanagement kunnen kinderen in het centrum van Oostende verschillende opdrachten oplossen. De zoektocht kadert in de lancering van de film Lego Film 2.

De première van de film Lego 2, op woensdag 20 februari, brengt meteen een heuse zoektocht met zich mee in het centrum van de stad. Aan de hand van de opdrachten die de kinderen oplossen kunnen ze Lucy, één van de personages uit de film, bevrijden. De zoektocht brengt de kinderen langs twaalf etalages in de Oostendse binnenstad. Als ze erin slagen om Lucy effectief te bevrijden, dan zorgt Toerisme Oostende voor een leuke attentie.

“In het verleden werden in Oostende al verschillende zoektochten georganiseerd”, stelt burgemeester Bart Tommelein. “De zoektochten zijn een leuke, interactieve activiteit die we, met medewerking van de lokale handelaars, aan zowel de Oostendse kinderen als de vele jonge bezoekers van onze stad aan zee aanbieden.

De Lego Film 2 herenigt de helden van Steenstad in een gloednieuw actie-avontuur om hun geliefde stad te redden. Het is vijf jaar geleden dat alles echt super was. De inwoners worden nu opnieuw geconfronteerd met een grote, nieuwe dreiging: Lego-Duplo indringers uit de ruimte die alles nog sneller kapot maken dan dat zij het weer kunnen heropbouwen. De strijd om de indringers te verslaan en zo de harmonie in het Lego-universum te herstellen, brengt Emmet, Lucy, Batman en hun vrienden naar verre, onbekende werelden, waaronder een vreemd sterrenstelsel waarin alles musical is.

De zoektocht is volledig gratis en is verkrijgbaar bij Toerisme Oostende, bij de deelnemende winkels of via visitoostende.be/lego. De actie loopt tot en met 10 maart.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier