Zit er misschien tóch nog meer West-Vlaams bij de finalisten van Belgium’s Got Talent?

Foto VTM © Belgium's Got Talent
Redactie KW

Baba Yega. Wie ‘Belgium’s Got Talent’ heeft gevolgd, weet dat het over de gekke dansers met de enigszins angstaanjagende maskers en het typische handgebaar gaat. Over hun identiteit geven ze niets prijs, maar wie weet is het toch West-Vlaamser dan we zouden denken.

Veel wijst er immers op dat de Ieperse danser Sinerjey Meyfroodt achter de act zit, maar zelf ontkent hij. Sinerjey (29) raakte enkele jaren geleden bekend bij het grote publiek door zijn deelname aan ‘So You Think You Can Dance’. Momenteel focust hij zich op ander televisiewerk. “Zo werk ik volop mee aan The Voice. Daarnaast gaat heel wat van mijn tijd naar de liveshow van Rode Neuzendag, op 3 december op VTM. Samen met Koen Wauters zal ik op 3 december de flashmob verzorgen: terwijl Koen de presentatie op zich neemt, zal ik de openingsact dansen, waarna we live naar de studio zullen overgaan.”

“Laundry Day: toeval”

De act van Baba Yega in BGT heeft hij ook gezien, maar dan gewoon als kijker en niét als deelnemer, benadrukt hij. “De groep had mijn interesse gewekt, aangezien Baba Yega dezelfde dansstijl, popping, beoefent. Daar komt nog bovenop dat ik kortstondig, voor Laundry Day in september 2015, een video- en dansproject op het getouw heb gezet onder identiek dezelfde naam. Baba Yega is trouwens Russisch en staat voor ‘praktijken die met hekserij te maken hebben’. Mijn inspiratie voor die naam haalde ik indertijd bij een vroegere kennis met Russische roots, die die woorden te pas en te onpas lanceerde. Niet moeilijk dus, dat velen mij nu ‘verdenken’ achter dat mysterieuze, lichtjes schrikwekkende dansteam te zitten. Mijn hand op het hart dat ik het niet ben.”

Sowieso komen we vanavond nog niet meer te weten, want Baba Yega komt nog niet aan bod in de eerste liveshow, evenmin als de (andere?) West-Vlaamse overblijvers trouwens.

(SVP/FJA – Foto VTM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier