Zinger speelt in bushokje naast Brugs Concertgebouw voor StuBru-Car Free Festival

Redactie KW

Donderdag in de late namiddag streek Studio Brussel ook in Brugge neer voor het Car Free Festival. Pieter Deknudt en Nick Herweyers van Zinger uit Deerlijk speelden even voor vijven naast het Concertgebouw in een bushokje op ‘t Zand een handvol liedjes voor enkele tientallen verraste toehoorders.

Net als vorig jaar organiseert StuBru dit festival naar aanleiding van de Week van de Mobiliteit. Met dit festival wil de (jongeren)zender iedereen die de auto thuis laat en zich verplaatst met de trein, tram, bus, metro of fiets verblijden met muziek. In Brugge kregen klanten van De Lijn een afgeslankte versie van Zinger, eerder dit jaar nog één van de acht finalisten van De Nieuwe Lichting, cadeau.

Een bejaard koppel liet het zich welgevallen en bleef tijdens de set van Deknudt en Herweyers op de zitbank in het bushokje van het stralende zonnetje genieten. Twee tienermeisjes vlijden zich voor hun ogen neer en genoten van de liedjes van het tweetal, onder meer de euh meezinger ‘City People! City People! Let… go!’.

Voor dit miniconcert hebben we enkele nummers herwerkt voor akoestische instrumenten“, vertelde Deknudt ons achteraf. “Normaal speelt Nick keyboards op ‘Grace’, maar deze keer dus gitaar.” Voor de trip naar Brugge maakte hij samen met zijn muzikale compagnon gebruik van het openbaar vervoer. “Dagelijks rijd ik met de fiets naar mijn werk, een tiental kilometer, van Deerlijk naar Waregem. Een groene aanpak in het werk-woonverkeer kan best deugd doen”, aldus nog de jonge West-Vlaamse zanger-gitarist.

(svv – foto svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier