Zes regisseurs gaan met 37 jongeren Back2Basics

De cast van Back2Basics. (foto EDB)
Redactie KW

Jeugdtheater Scherven gaat met het stuk Back2Basics terug naar de basisbehoeften zoals honger, dorst, warmte, geborgenheid, spijt, wraak en boosheid.

Het stuk Back2Basics bestaat uit 25 verschillende stukjes rond het thema basisbehoeften. “Er werd gewerkt in vier groepjes met elk één of twee regisseurs”, vertelt bestuurslid Ingeborg Destoop. Christophe Van Asten (48) uit Bissegem en Ine Vanantwerpen (29) uit Aalbeke gingen beiden met een groepje aan de slag. Bellegemnaars Lucas Stock (22) en Alieke Vroman (21) regisseerden samen een groepje en ook Eva Ghysels (22) en Mathias Depraetere (20), die ook beiden in Bellegem wonen, namen samen een groepje voor hun rekening. Er werd apart in de groepjes gerepeteerd en er was regelmatig overleg met de regisseurs om alle stukjes tot één geheel te verwerken.

Elf nieuwe leden

Doordat enkele van de oudsten de limiet van 25 jaar voor het jeugdtheater bereikt hadden, konden er elf nieuwe leden instappen. “We schreven de kinderen en jongeren die op de wachtlijst stonden aan”, vertelt Ingeborg. “De repetities begonnen begin februari en we repeteerden tot eind mei. Door examens en vakantie lagen de repetities een tijdje stil en vanaf 20 augustus begonnen we opnieuw elk weekend twee keer te repeteren.” Er staan 37 kinderen en jongeren van elf tot 25 jaar op het podium. Ouders en medewerkers van Scherven en De Gebroken Spiegel werken mee op logistiek vlak.

De voorstellingen van het stuk vinden plaats op vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober, telkens om 19.30 uur in oc De Wervel in Bellegem. Er wordt ook een maaltijd geserveerd voor wie komt kijken. “Ook het eten werd bedacht in hetzelfde thema: het is dus ook basis, maar wel heel lekker en verzorgd. Ook in kledij en decor werd het thema doorgetrokken.”

Voor wie er nog wil bij zijn, is snel zijn de boodschap. Bij het ter perse gaan waren er nog slechts 20 plaatsen per voorstelling vrij. Reserveren kan bij Marijke Foulon op 056 20 15 09 of bij Erna Foulon op 056 21 44 62. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier