Zeebrugse festival WECANDANCE warmt op in… Gent

© (Foto Facebook)
Redactie KW

Aanstaande zondag 16 juni kun je je beentjes losgooien op een terrein gelegen aan de Ottergemsesteenweg 717A in de Arteveldestad.

Op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 augustus kun je op de zandstrook aan de Saint-George’s Day Wandeling in Zeebrugge opnieuw loos gaan op beats van een heel bataljon dj’s. De organisatoren van WECANDANCE hangen hun festival deze zomer op aan het thema ‘Safari Nomads’.

Wie geen twee maanden meer kan wachten om een feestje te bouwen, wordt dit weekend al op zijn of haar wenken bediend. Op zondag 16 juni zet de organisatie achter WECANDANCE immers een Open Air-editie op het getouw in Gent. Van 14 tot 22 uur draaien Lola Haro, Rheinzand, Leonid Lipelis, John Noseda en Fedele op voornoemde locatie.

Opmerkelijk is dat WECANDANCE hiervoor in zee gaat met Kompass Klub. De Gentse burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) sloot deze hippe boîte midden maart nog voor vier maanden nadat een bezoeker overleed aan een overdosis MDMA. Het sluitingsbevel lokte heel wat protest uit. Zo werden meer dan tienduizend handtekeningen verzameld tegen de beslissing van De Clercq. De nachtclub zelf startte een beroepsprocedure bij de Raad van State. Eind schorste dit bijzonder adviesorgaan en rechtscollege de opgelegde onmiddellijke sluiting, omdat ze die onvoldoende gemotiveerd achtte. De Raad van State oordeelde wel dat de tijdelijke sluiting omwille van drugsproblemen op zich niet onterecht was.

De Open Air-editie van WECANDANCE meets Kompass Klub is gratis voor… houders van een ticket voor het festival in Zeebrugge. Anderen betalen tien euro.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier