Yvan Guilini (74) lanceert nieuwe album ‘Music Forever’

Redactie KW

Op deze langspeler van de geboren Bruggeling, die je zowel op cd als via digitale streamingsites kan aanschaffen, valt ook ‘Winter Memories’ te beluisteren.

Yvan Guilini (74), die al ruim zeven jaar in Wenduine woont, zal voor altijd geassocieerd worden met ‘Winter Memories’. Van deze single, die de commerciële doorbraak voor hem betekende, gingen in 1976 in ons land alleen al meer dan 100.000 exemplaren over de toonbank. Toch was dit voor Guilini geen aanleiding om voluit voor de muziek te kiezen. Nog steeds vult hij zijn (werk)dagen beroepshalve als sloopwerker.

Tijdloze karakter

Lang geleden hield Yvan Guilini het maken van muziek voor bekeken. Op aandringen van zijn dochter Carolina, die hem enkele jaren geleden een synthesizer cadeau deed, en zijn kameraad-drummer Chris De Bakeleer pikte hij de draad van het componeren weer op. Zo sloot hij zijn sabbatperiode van zo’n kwarteeuw af. Na de single ‘Melancholie’ die aan de start van de zomer uitkwam, verschijnt nu ook het album ‘Music Forever’. Het album werd uitgebracht op Game Records, het platenlabel van zijn dochter.

“De albumtitel heb ik zelf bedacht en is meteen een verwijzing naar het tijdloze karakter van de nummers”, formuleert Guilini. “Als je luistert naar de muziek en je ogen sluit, dan kan je er zelf de beelden bij verzinnen. ‘La Pendule du Temps’ vind ik heel straf, maar dit geldt ook voor ‘Don’t take My Dream away’. Mijn vriendin was bij mij thuis. Ze tokkelde wat op de piano en in mijn hoofd ontstond de melodie. Ik heb er direct op doorgewerkt. Ons eten is toen net niet aangebrand.” (svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier