YouTubers dringen verlaten winkelcentrum binnen: “Nog voor duizenden euro’s aan spullen”

Olaf Verhaeghe

Urbex Explore, een groepje Nederlandse YouTubers die van urban exploren hun specialiteit hebben gemaakt, hebben een filmpje gedeeld van hun bezoek aan het leegstaande Urpa in Zwevezele. Dat winkelcentrum ligt er al een tiental jaar verlaten bij, maar eens binnen vonden de jonge ontdekkers nog grote hoeveelheden kleren, schoenen en sportmateriaal.

De Nederlandse vloggers van Urbex Explore waren in Zwevezele niet aan hun proefstuk toe. Elke week gaan ze op zoek naar verlaten locaties in Nederland of België. Davy Prodrabsky, de presentator van de filmpjes op YouTube, geeft vooraf aan dat er in het Urpa-winkelcentrum nog heel veel spullen aanwezig zouden moeten zijn en al snel blijkt dat te kloppen.

Ze wandelen door de winkelruimtes en het ruime magazijn en stootten er op honderden ski’s, wintersportmateriaal, sportschoenen en heel veel kledij. “En alles is nog in perfecte staat. Het is super raar dat iemand die zomaar zou achterlaten. Ik ben er zeker van: hier staat voor duizenden euro’s aan materiaal. Alle rekken staan nog vol”, klinkt het.

YouTubers dringen verlaten winkelcentrum binnen:

Hoe de mannen van Urbex Explore in Urpa binnenraakten, is niet duidelijk. Het winkelcentrum in Zwevezele staat ondertussen bijna tien jaar leeg. Op het einde van het filmpje vinden ze echter wel sporen van bewoning, maar of het pand bewoond is, blijft onduidelijk. Belangrijk is wel dat de Nederlandse jongeren altijd alles ongemoeid laten. Ze maken niets kapot en nemen niets mee, ze maken enkel filmpjes van hun ontdekkingstochten in verlaten gebouwen.

https://www.youtube.com/watch?v=https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=NQ8vd62t2oA

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier