Yes Art Store Koksijde exposeert spectaculaire actiefoto’s van Pedro Rappé

Redactie KW

Het was de bedoeling dat galerij Yes Art Store in Sint-Idesbald de deuren zou openstellen voor de atypische expo met spectaculaire foto’s van meeuwen in actie van Pedro Rappé. Helaas gooide de tweede coronalockdown roet in het eten, maar op de website kunnen liefhebbers van kunstfoto’s, van de zee en meeuwen kennismaken met de bijzondere fotografische blik van deze visser.

Pedro Rappé vertegenwoordigt de vijfde generatie van een Oostends vissersgeslacht en vaart ondertussen al 35 jaar op zee. De laatste vier jaar combineert hij zijn hoofdberoep als visser met zijn liefde voor fotografie en dat leverde al heel wat uitzonderlijke beelden op. De foto’s van Pedro zijn puur en weerspiegelen de onvervalste realiteit. Ze zijn vaak genomen tijdens een helse stormbui of wilde windopflakkeringen en wijken dus volledig af van de klassieke fotografie. Fotograaf Pedro denkt ‘out of the box’ en dat vertaalt zich in al zijn foto’s van op zee. Telkens opnieuw zorgen Pedro’s foto’s voor een unieke kijk op de harde, vaak ook totaal onbekende, maar ook mooie wereld van de Belgische zeevisserij.

Dit is een atypische expo bij Yes Art Store, de nieuwe naam voor Yes Art Gallery. Patrick Mortier: “We waren onder de indruk van de spectaculaire foto’s van Pedro Rappé, toen we ze voor het eerst zagen. Door de techniek die Pedro gebruikt blijft het aanbod van actiefoto’s rond meeuwen binnenwaaien. Het zijn foto’s die het gevolg zijn van de spontaniteit die de natuur ons biedt: het schip en de meeuwen. Daarom hebben we beslist om een brede waaier aan foto’s aan te bieden, met diverse groottes en gedrukt op zowel canvas als dibond. Er zijn al foto’s vanaf 199 euro.”

Yes Art Store Strandlaan 239c, Koksijde Sint-Idesbald – tel. 0475 69 02 74 https://yesartstore.com/pedro-rappe/

(MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier