Vorig jaar maakte Radio 1-presentator en nieuwsanker Xavier Taveirne indruk met 'Voor de mannen', een programma op Canvas, waarbij hij de ontluisterende verhalen bracht van de eerste generatie mannen die zich als homo durfden te outen. Momenteel werkt de Bruggeling aan een nieuw programma over eenzaamheid. "Het is simpelweg een thema dat me raakt", aldus Xavier. "Ik word altijd wat triest als ik iemand alleen zie zitten op café of alweer een verhaal hoor van iemand die er alleen voor staat. Eenzaamheid gaat ook heel breed. Van een jongere die op zijn kamer krampachtig probeert te scoren via sociale media tot een mantelzorger die het gevoel heeft nergens aansluiting te vinden. Hoop wordt de belangrijkste insteek, het mag geen trieste reeks worden."

Xavier heeft naar eigen zeggen al heel wat research gedaan, maar hij doet nu nog een oproep voor extra verhalen, om een brede kijk te krijgen op eenzaamheid in Vlaanderen. "Mensen kunnen hun verhaal sturen naar xavier@canvas.be. Dat is overigens een mailbox die alleen ik kan lezen. De verhalen worden in alle discretie gelezen en niet rondgestuurd. Mocht iemand het zien zitten om mee te werken aan het programma, graag. Zoniet, dan geeft het ons ook een interessant beeld over wat eenzaamheid allemaal teweeg kan brengen."

Het programma zal later dit jaar te zien zijn op Canvas.

Vorig jaar maakte Radio 1-presentator en nieuwsanker Xavier Taveirne indruk met 'Voor de mannen', een programma op Canvas, waarbij hij de ontluisterende verhalen bracht van de eerste generatie mannen die zich als homo durfden te outen. Momenteel werkt de Bruggeling aan een nieuw programma over eenzaamheid. "Het is simpelweg een thema dat me raakt", aldus Xavier. "Ik word altijd wat triest als ik iemand alleen zie zitten op café of alweer een verhaal hoor van iemand die er alleen voor staat. Eenzaamheid gaat ook heel breed. Van een jongere die op zijn kamer krampachtig probeert te scoren via sociale media tot een mantelzorger die het gevoel heeft nergens aansluiting te vinden. Hoop wordt de belangrijkste insteek, het mag geen trieste reeks worden." Xavier heeft naar eigen zeggen al heel wat research gedaan, maar hij doet nu nog een oproep voor extra verhalen, om een brede kijk te krijgen op eenzaamheid in Vlaanderen. "Mensen kunnen hun verhaal sturen naar xavier@canvas.be. Dat is overigens een mailbox die alleen ik kan lezen. De verhalen worden in alle discretie gelezen en niet rondgestuurd. Mocht iemand het zien zitten om mee te werken aan het programma, graag. Zoniet, dan geeft het ons ook een interessant beeld over wat eenzaamheid allemaal teweeg kan brengen."Het programma zal later dit jaar te zien zijn op Canvas.