Deze week begon een nieuw seizoen van het één-programma Iedereen Beroemd en op dinsdag zoeken Vincent Schroeven en Hannes Coudenys naar een antwoord op een bekend, maar onderschat pr...

Deze week begon een nieuw seizoen van het één-programma Iedereen Beroemd en op dinsdag zoeken Vincent Schroeven en Hannes Coudenys naar een antwoord op een bekend, maar onderschat probleem. Deze week dompelde de man achter 'Ugly Belgian Houses' zich onder in de problematiek van onaangepast boterhambeleg, of de vraag waarom salami (en bij uitbreiding kippenwit en hespenworst) rond zijn, terwijl de meeste boterhammen rechthoekig zijn.In onderstaand filmpje test het duo een aantal mogelijkheden uit, waaronder het nog veel te onbekende charcuterie-origami, maar de meest logische oplossing leek het 'smeerbaar' maken van het beleg. En hopsasa : smeersalami is geboren! De bereiding is belachelijk eenvoudig, het gebruiksgemak evenzeer. En de smaak? De gustibus enzovoort enzoverder. Maar om op de vraag te antwoorden : neen, wij denken niet dat smeersalami de grootste hype sinds speculoospasta wordt. (FV)