Wordt Miss Indra straks Batjesprincess en/of Face Of Beauty in Roeselare?

Indra hoopt op de overwinning. © Nicolas Verhaeghe
Redactie KW

Zaterdag 6 juli vinden in Roeselare maar liefst twee verkiezingen plaats, namelijk de Miss Batjesprincess en Face Of Beauty. De 23-jarige Indra Parmentier uit Menen gooit zich die avond voor beide verkiezingen in de strijd.

“Beroepshalve sta ik in voor de bestellingen en aankoop van materiaal in de Lidl-winkel te Wevelgem. Ik zorg ervoor dat de winkel aantrekkelijk aan de klanten gepresenteerd wordt”, zegt Indra. In Roeselare zal het meisje zich voor het eerst presenteren voor een gespecialiseerde jury. “Het zal gezonde stress zijn voor mij. Ik ben het zeker niet gewend om aan missverkiezingen mee te doen, maar deze ligt mij nauw aan het hart”, aldus Indra.

Dat de inkleding van de Miss Batjesprincess verkiezing dit jaar een trapje hoger getild wordt, trok het meisje nog meer aan. “Vroeger vond de verkiezing altijd plaats tijdens de welbekende Batjes in Roeselare zelf, maar omdat dit telkens hectisch en soms zelfs chaotisch verliep, besloot men om de verkiezing twee weken later te organiseren. In zaal O.C A.R. in Roeselare wordt het een chiquer event met onder meer een lasershow en meer klasse”, vertelt Indra.

Naar de Filipijnen

“17 finalisten maken kans op de titel van Miss Batjesprincess. De jury beoordeelt vooral de promocampagne en de originaliteit ervan. Zeven kandidaten dingen ook mee naar de titel van Face Of Beauty. Bij deze verkiezing primeert het uiterlijk iets meer dan bij Miss Batjesprincess. De Face Of Beauty-verkiezing is van een internationaal niveau en twee meisjes zullen daarin verkozen worden. Eén voor België en één voor de Benelux. Deze twee vertrekken dan voor een tiental dagen naar de Filipijnen voor de grote verkiezing die zal plaatsvinden op 23 november”, legt Indra uit.

Geen enkele choreografie die we moesten aanleren, was een obstakel voor mij

Eén grote troef kan Indra al uitspelen dankzij haar hobby. “Ik dans disco en streetdance bij Dursin in Kortrijk en in Ieper. Dus geen enkele choreografie die we moesten aanleren, was een obstakel voor mij. Mijn danspasjes memoriseren, was een fluitje van een cent”, lacht Indra.

Het meisje is in ieder geval zéér tevreden met de organisatie van de verkiezing. “De kledij en jurken die ze voor ons kozen, waren telkens mijn smaak en we mogen ze achterna zelfs meenemen naar huis. Het is ook een heel eerlijke verkiezing, geen gedoe met sms-stemmen bijvoorbeeld. Elk meisje krijgt gelijke kansen van de jury. Mocht ik de Face Of Beauty winnen en daar komt iets meer van zoals een carrière als fotomodel, dan zal ik daar zeker voor gaan. Het is één kans op zeven hé… Nu nog duimen”, lacht Indra.

(Nicolas Verhaeghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier