Wordt Knokke-Heistenaar Freddy de nieuwe Homo Universalis?

© foto DM
Redactie KW

Vanaf vanavond gaan ze op Eén in het programma ‘Iedereen beroemd’ op zoek naar de nieuwe Homo Universalis. Knokke-Heistenaar Freddy De Voogt (63) is een van de honderd kandidaten.

Elke dag valt er iemand af tot er uiteindelijk nog twee kandidaten strijden om de felbegeerde titel. “Als ik bij de eerste vijftig eindig, is mijn deelname geslaagd“, aldus Freddy. “Mijn echtgenote gaat volgend jaar met pensioen. Samen een heel jaar gratis op vakantie mogen, zou geweldig zijn!”

“Ik heb alle afleveringen van de vorige editie bekeken en liet me verleiden door het spelletje”, aldus Freddy die bij zijn inschrijving met een minder fijne opdracht geconfronteerd werd. “De productie vroeg om een videofilmpje van mezelf te maken. Iets waarvan ik absoluut geen kaas heb gegeten. Na mijn vijfde poging en met de hulp van mijn zoon Steven lukte het. Begin oktober kwam er een telefoontje van de productie dat ze van de 1.300 kandidaten er 300 weerhouden hadden en dat ik daarbij hoorde. Twee weken later volgde een bericht dat ik geselecteerd was. De meeste proeven moet ik met mijn ervaring aan kunnen maar ik heb twee grote mankementen: door medicatie zakt mijn bloeddruk snel en ik heb een heupprothese. Mijn sterk punt is concentratie.” (DM)