Wim Ballieu uit Veurne is nieuwe chef voor Goe Gebakken op VT4

Redactie KW

VT4 heeft een opvolger voor Sofie Dumont gevonden en die vonden ze in Gent. Maar de nieuwe chef, Wim Ballieu, heeft wel West-Vlaamse roots. Hij is afkomstig van Veurne.

De 29-jarige Wim Ballieu is alvast enthousiast : “Ik heb super veel boter, eieren, suiker en chocolade in huis gehaald, en begin onmiddellijk alle heerlijke baksels die ik de VT4-kijkers wil voorschotelen te testen in mijn eigen keuken.” VT4 lanceerde met Goe Gebakken het allereerste bakprogramma op de Vlaamse televisie. De reeks is intussen aan zijn derde seizoen toe. Sofie Dumont, die de eerste twee reeksen presenteerde, start binnenkort met een bakprogramma op VTM, maar met Wim heeft Goe Gebakken dus meteen een nieuw gezicht.

Roots in Veurne

Wim Ballieu werd geboren op in Veurne en was lang van plan de Gentse slagerij van z’n ouders over te nemen. Hij bracht zijn vakanties door op de boerderij van zijn grootouders. Hij plantte er bloemkool en broccoli, rooide aardappelen en slachtte er varkens en kippen, maar hij leerde er vooral taarten bakken met zelfgekweekte frambozen. Toch zag hij eerst nog een toekomst als chef in een restaurant. Na een ongeval brak Wim evenwel een wervel en herstelde hij een jaar. Een periode waarin Wim Ballieu besliste de restaurantdroom op te bergen en zijn conceptcateringzaak Alfin te starten. Nu komt er dus een nieuw hoofdstuk aan zijn verhaal, met zijn tv-debuut voor Goe Gebakken.

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen