Willem Vermandere viert tachtigste verjaardag met nieuw album

Redactie KW

Op zondag 9 februari stelt de geboren Lauwenaar samen met zijn band zijn jongste cd ‘Confessies’ voor tijdens een liveoptreden in het Kursaal in Oostende.

Op de nieuwe worp van Willem Vermandere vallen tien liederen te beluisteren. Naast de titelsong staan nog nummers als ‘Ons Kerkske’, ‘Jantje Verlodt’, ‘Den Tjoolder’ en ”t Jaar 2040′ op deze nieuwe langspeler. “Wat moet dezen oude vent nog verzinnen?”, vraagt Vermandere zich af. “Heeft hij al de rijmwoorden nog niet opgebruikt ? Blijkbaar was er de voorbije drie à vier jaar nog wat voorraad. Laat mij nog maar wat tjolen door onze Lage Landen en mijn gedacht zingen over onze wereld. Hoor, ‘t is Pol Depoorter op de snaren, Freddy Desmedt met toeters en blazers en Bart Caron op zijne contrabas. Ik mag zelfs wat meespelen op mijn klarinet. Kom schrijvelaar, zoek nooit krampachtig naar iets nieuws. De liedjes zelf zullen u vinden. Die zullen soms blij of bedroefd zijn. Daar ben je geen baas over. Zing het en schreeuw het uit, weemoedig en opstandig, ‘t Is soms bijna kerkgezang en soms boertige hoempapa. Ik weet het, ge zult mij alzo moeten verslijten.”

Vier dagen na de release van ‘Confessies’, op donderdag 13 februari, stelt de veelzijdige kunstenaar uit de Westhoek ook zijn nieuwe boek ‘Als ‘t maar geestig is’ voor in het Diosecaan Dienstenhuis Groenehove in Torhout. (SVV)

http://www.willem-vermandere.be/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier