"Met het Peace (Village) Festival mikken we vooral op de inwoners van de Westhoek zelf en niet op ons traditioneel publiek dat doorgaans van veel verder komt", zegt directeur Matti Vandemaele van Peace Village. "Met een gevarieerd programma van lezingen, optredens, een tentoonstelling en zelfs een circusvoorstelling mikken we op een breed publiek."

De lezingen worden verzorgd door Evelien Lernout die komt spreken over haar werk in Jemen en door Jennie Vanlerberghe die komt spreken over haar werk in Afganistan. "Twee sterke vrouwen dus die vrede elke dag opnieuw in de praktijk proberen te brengen", zegt Matti Vandemaele. "'s Avonds is er een intiem optreden - maximaal 70 aanwezigen - van Willem Vermandere die komt vertellen en musiceren over WO I, oorlog en vrede. Maar ook voor de kinderen is er met een circusshow en een springkasteel voorzien."

Daarnaast is er ook de tentoonstelling 'Give peace a chance' over de vredesbeweging in België met unieke stukken uit verschillende archieven in België. "Topstuk wordt het doek 'Toile sur le marin Poncelet' dat voor de allereerste keer tentoongesteld wordt. De bedoeling is dat 'het onderwerp' van het schilderwerk Eddy Poncelet ook zelf aanwezig zal zijn op het festival", aldus nog Matti Vandemaele. "We kunnen dit festival realiseren in het kader van het zopas opgerichte netwerk 'Westhoek Vredeshoek' dat de brede Westhoek wil uitbouwen tot een echte vredesregio. We hopen vanuit Peace Village dat we de komende jaren dit vredesfestival verder kunnen uitbouwen tot een blijver in de streek."

"Met het Peace (Village) Festival mikken we vooral op de inwoners van de Westhoek zelf en niet op ons traditioneel publiek dat doorgaans van veel verder komt", zegt directeur Matti Vandemaele van Peace Village. "Met een gevarieerd programma van lezingen, optredens, een tentoonstelling en zelfs een circusvoorstelling mikken we op een breed publiek."De lezingen worden verzorgd door Evelien Lernout die komt spreken over haar werk in Jemen en door Jennie Vanlerberghe die komt spreken over haar werk in Afganistan. "Twee sterke vrouwen dus die vrede elke dag opnieuw in de praktijk proberen te brengen", zegt Matti Vandemaele. "'s Avonds is er een intiem optreden - maximaal 70 aanwezigen - van Willem Vermandere die komt vertellen en musiceren over WO I, oorlog en vrede. Maar ook voor de kinderen is er met een circusshow en een springkasteel voorzien."Daarnaast is er ook de tentoonstelling 'Give peace a chance' over de vredesbeweging in België met unieke stukken uit verschillende archieven in België. "Topstuk wordt het doek 'Toile sur le marin Poncelet' dat voor de allereerste keer tentoongesteld wordt. De bedoeling is dat 'het onderwerp' van het schilderwerk Eddy Poncelet ook zelf aanwezig zal zijn op het festival", aldus nog Matti Vandemaele. "We kunnen dit festival realiseren in het kader van het zopas opgerichte netwerk 'Westhoek Vredeshoek' dat de brede Westhoek wil uitbouwen tot een echte vredesregio. We hopen vanuit Peace Village dat we de komende jaren dit vredesfestival verder kunnen uitbouwen tot een blijver in de streek."