Willem Vermandere even terug in Lauwe

Willem Vermandere kwam zelf naar Lauwe om de prenten, tekeningen en schilderijen op te hangen. Op de foto staan naast Willem ook Armand Roegiers en Freddy Dusselier. © WO
Redactie KW

Van dinsdag 4 augustus tot en met woensdag 30 september loopt er in de Sint-Bavokerk in Lauwe een tentoonstelling met werken van Willem Vermandere.

Naar aanleiding van de 75ste verjaardag van Willem Vermandere wilde zijn geboortedorp Lauwe hem op een bijzondere manier huldigen. Er werd een Comité W opgericht. Ze droomden van een zomers parcours langs plekjes die Willem aan zijn jeugd herinnerden, het werd uiteindelijk een concert in het najaar en een tentoonstelling in de Sint-Bavokerk in Lauwe.

Droomde het comité van een retrospectieve, Willem Vermandere koos voor een introspectieve met tekeningen, prenten en schilderijen. Hij schreef speciaal voor deze tentoonstelling ook een herinnering aan zijn geboortedorp Lauwe en zijn inwoners. De tentoonstelling is vanaf dinsdag 4 augustus elke dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag tussen 9 uur en 18 uur vrij te bezoeken.

(CR)