Wijtschate klaar voor laatste Eigen Kweek

Johan Dierynck (links) zorgt altijd voor een vrolijke noot tijdens de Eigen Kweekroutes. (Foto EF)
Redactie KW

Op nieuwjaarsdag begint op Eén de langverwachte derde reeks van Eigen Kweek. De zes afleveringen werden al in 2016 ingeblikt, maar moesten het de voorbije twee jaar afleggen tegen buitenlandse series. De derde reeks zal ongetwijfeld het bestaande arrangement rond de serie opnieuw doen opflakkeren. “Dat was ook zo toen de tweede serie op tv kwam”, zegt gids Johan Dierynck.

In de derde reeks komen de bekende locaties terug. “Er worden ook nieuwe plaatsen in Heuvelland in de serie opgenomen, maar het wordt wachten op de serie zelf om die te weten te komen”, aldus Johan Dierynck. “Het wordt ook voor mij met heel veel spanning kijken naar de reeks.”

Arrangement

Toch verwacht Johan andermaal een grote vraag naar het arrangement In de voetsporen van de familie Welvaert. “We zijn gestart in 2014 met 76groepen die naar de locaties kwamen kijken en toen de tweede reeks in 2016 draaide, konden we liefst 119groepen verwelkomen. In totaal kwamen reeds 13.340 mensen naar Heuvelland. Ze kwamen in grote of kleine groepen en genoten met volle teugen van de vier aangeboden uren rond de reeks.”

Wellicht pakt Johan Dierynck straks uit met een aantal nieuwigheden. Johan: “Ik heb unieke decorstukken gekregen na de opnames, die specifiek voor de reeks gemaakt werden. Die liggen nu al ruim twee jaar bij mij. De afspraak was wel dat ze niet getoond mochten worden tot na de uitzending van de derde reeks. Ik zal dat dan ook volledig respecteren en ze nog een tijdje laten liggen. Wat we ermee gaan doen, weten we nog niet, dit moet nog bekeken worden.”

Stopplaatsen

Tijdens de rondrit zijn er diverse stops in Heuvelland die verwijzen naar de reeks. Een van de smaakmakers is de kakpoesstop aan de benzinepomp aan de voet van de Rodeberg. “In de tweede reeks kwam de tante van Julita ten tonele: Pepita. Zij is zot van katten. Alleen het zoontje van Frank is daar niet mee opgezet en noemt de katten kakpoezen. Er komen dan ook een paar keer kattestrontjes in beeld en daarin zie ik dan weer de Heuvellandse bergstenen, het streekproduct van chocolatier Olivier van Joie de Chocolat uit Loker. De kakpoesdrol is alvast een gesmaakte stop”, lacht de gids.

Antwerpenaar

De derde reeks wordt uitgezonden op dinsdag. Agente Chantal heeft uiteindelijk door dat de familie Welvaert marihuana heeft geteeld, maar wordt gedwarsboomd door een nieuwe commissaris, een rol voor Peter Van den Begin. Of een Antwerpenaar die in het politiebureau het Algemeen Nederlands wil invoeren.

(MDN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier