De ochtendlijke publieke kaartenverkoop, waarbij in één keer alle tickets voor de voorstellingen werden aangeboden, was uniek en lokte al van de avond voordien heel wat mensen naar de Wijnendaalse parochiezaal. De ticketjagers - met een limiet van dertig kaarten per persoon - wilden maar al te graag de mooiste plaatsen bemachtigen. Maar aan die folklore komt nu een eind. Vanaf dit jaar zijn de kaarten enkel te koop via www.ticketwinkel.be. De verkoop start op zaterdag 7 oktober om 12 uur 's middags. Er zijn dertien opvoeringen voorzien met op zaterdag 18 november om 20 uur de première in de Wijnendaalse parochiezaal.

Wie niet vertrouwd is met het internet wordt geholpen

"Onze publieke kaartenverkoop was elk jaar een overweldigend succes, maar anderzijds begonnen we er ook een beetje het slachtoffer van te worden", aldus voorzitter De Cuyper, tevens ereburgemeester van Torhout. "We wekten de indruk dat je voor 't Fonteintje moeilijk aan kaarten kon geraken, meer zelfs, dat je onze stukken niet kon komen bekijken als je geen connecties had. Uiteraard klopte dat niet, maar daardoor deden sommige mensen geen moeite om tickets voor onze opvoeringen te kopen. In 1978, een kleine veertig jaar geleden, gingen we met 't Fonteintje van start en toen was er uiteraard nog geen sprake van het internet of onlineverkoop. Maar tijden veranderen en we mogen de feiten niet achterna hollen. En dus passen we ons aan en verkopen vanaf nu enkel nog tickets via het internet. Zo krijgt iedereen gelijke kansen. Wie niet vertrouwd is met online kopen, kan op onze hulp rekenen. We hebben onder andere een blad gemaakt met daarop stapsgewijze de manier van doen om via www.ticketwinkel.be kaarten te bestellen.

Met een professor emeritus als regisseur

Theater 't Fonteintje heeft dit jaar niet alleen een nieuwe manier van tickets verkopen, maar ook een nieuwe website, een nieuwe huisstijl, uiteraard een nieuw stuk en... een nieuwe regisseur. Dat is Johan Van Iseghem uit Oostkamp geworden. Hij is professor geweest aan de faculteit Letteren van de Leuvense universiteit - onder meer op de campus Kulak Kortrijk - en is zijn vrije tijd al zowat dertig jaar met amateurtoneel bezig: als speler én als regisseur.

"We wilden voor onze veertigste toneelproductie een dolkomisch volksstuk en Johan heeft voor Het Streepje van Luc Kerkhofs gekozen", licht Norbert De Cuyper toe. "Vreemd genoeg werd dat stuk in onze regio nog nooit opgevoerd. Het is lachen geblazen van de eerste tot de laatste minuut. Veel draait in het verhaal rond de duivensport. We zijn ervan overtuigd dat we er bij ons publiek hoog mee zullen scoren."

Johan Van Iseghem heeft in 1978 de allereerste productie van 't Fonteintje bijgewoond - Peegie in een regie van Bart Cafmeyer - maar is de Wijnendaalse toneelkring daarna wat uit het oog verloren. "Hier tref ik bij de spelers en het bestuur een onvoorstelbaar groot enthousiasme aan", zegt hij. "Plus: een decorploeg uit de duizend. Ik maak me sterk dat Het Streepje een gesmaakte productie wordt."