Toen initiatiefnemer Niko Geldhof elf jaar geleden de Nederlandse zanger en mediafiguur Rick de Leeuw ontmoette, rijpte het idee voor het festival. "De organisatie van Leffingeleuren bouwde het luik kleinkunst beetje bij beetje af. Als liefhebber vond ik dat jammer en wilde ik daar op een of andere manier iets aan doen. Rick broedde met mij het idee verder uit en in samenwerking met vzw Wijkwerking Hazegras konden we het ook realiseren", zegt Niko.

"Dat verliep onmogelijk zonder de steun van de vele sponsors, niet het minst Ethias en het stadsbestuur via Wijk in Beweging. Beide stonden vanaf het begin achter onze organisatie. Op die manier kunnen we de toegang nog altijd gratis houden", klinkt het.

Willem Vermandere opent opnieuw

Het festival start om 12 uur op de site van 't Bosjoenk in de Zinnialaan. Willem Vermandere mag voor de negende keer opnieuw openen. "Het is telkens weer verwonderlijk om te zien hoe ruim een uur vóór zijn optreden de festivaltent al volloopt", aldus Niko Geldhof. "Er komen werkelijk mensen van overal om hem hier aan het werk te zien. In zijn onnavolgbare stijl blijft hij nog altijd boeien."

Tijdelijk afscheid van De Mens

Andere namen op de affiche zijn Jo Lemaire (14.30 uur), Kadril (17 uur) en De Mens (19 uur). "Kadril zet een speciale set neer, want de groep bestaat 40 jaar en brengt een ode aan de muziek die hen door die vier decennia heen inspireerde. Ook van De Mens mogen de festivalbezoekers iets bijzonders verwachten. Zij draaien al 25 jaar mee en gaan er straks even tussenuit. Geen definitief afscheid, maar tijd om de balans op te maken. Het wordt dus ook voor hen een jubileumconcert op ons festival", aldus nog Niko Geldhof.

(MF)

Toen initiatiefnemer Niko Geldhof elf jaar geleden de Nederlandse zanger en mediafiguur Rick de Leeuw ontmoette, rijpte het idee voor het festival. "De organisatie van Leffingeleuren bouwde het luik kleinkunst beetje bij beetje af. Als liefhebber vond ik dat jammer en wilde ik daar op een of andere manier iets aan doen. Rick broedde met mij het idee verder uit en in samenwerking met vzw Wijkwerking Hazegras konden we het ook realiseren", zegt Niko."Dat verliep onmogelijk zonder de steun van de vele sponsors, niet het minst Ethias en het stadsbestuur via Wijk in Beweging. Beide stonden vanaf het begin achter onze organisatie. Op die manier kunnen we de toegang nog altijd gratis houden", klinkt het.Het festival start om 12 uur op de site van 't Bosjoenk in de Zinnialaan. Willem Vermandere mag voor de negende keer opnieuw openen. "Het is telkens weer verwonderlijk om te zien hoe ruim een uur vóór zijn optreden de festivaltent al volloopt", aldus Niko Geldhof. "Er komen werkelijk mensen van overal om hem hier aan het werk te zien. In zijn onnavolgbare stijl blijft hij nog altijd boeien."Andere namen op de affiche zijn Jo Lemaire (14.30 uur), Kadril (17 uur) en De Mens (19 uur). "Kadril zet een speciale set neer, want de groep bestaat 40 jaar en brengt een ode aan de muziek die hen door die vier decennia heen inspireerde. Ook van De Mens mogen de festivalbezoekers iets bijzonders verwachten. Zij draaien al 25 jaar mee en gaan er straks even tussenuit. Geen definitief afscheid, maar tijd om de balans op te maken. Het wordt dus ook voor hen een jubileumconcert op ons festival", aldus nog Niko Geldhof.(MF)