WIJklanken neemt blitzstart dankzij Mother Mercury

© SVV
Redactie KW

Aan café Pistolet, gelegen aan de Oude Kortrijkstraat 4 in Assebroek, ging dinsdagavond WIJklanken van start. Een zomer lang kun je in de Brugse deelgemeenten op dinsdagavond opnieuw gratis concerten meepikken. De openingsavond werd een voltreffer.

Mede door het prachtige zomerweer was er heel wat volk toegestroomd voor een concertavond met twee rockbands. Eerst konden de aanwezigen kennismaken met het – zoals de naam suggereert – zevenkoppige Six with a Lady. Deze covergroep met Ichtegem als stamplaats toverde hits uit de archieven van de alternatieve rock uit haar instrumenten.

De tribute-bands groeien tegenwoordig aan de bomen en ook de zaakvoerders van café Pistolet hadden er een uitgenodigd. Mother Mercury bijt zich vast in het repertoire van Queen en doet dit met verve. De bekende Vlaamse stemcoach Sonny Vande Putte, overigens de wederhelft van de uit Brugge afkomstige zangeres Joke Derre, kroop in de huid van Freddie Mercury. Voor de gelegenheid had hij zich uitgedost in de gele outfit die de legendarische frontman tijdens Queens passage op vrijdag 11 juli 1986 in het Engelse Wembley-stadion droeg.

Vanzelfsprekend kwamen gisterenavond klassiekers als ‘Bohemian Rhapsody’ (vorig jaar ook de titel van de biografische film over Queen’), ‘Somebody to love’ ‘We are the champions’, ‘Radio Ga Ga’ en werk uit hun latere periode als ‘I want it all’ en ‘The Show must go on’ op de playlist voor. Het publiek lustte er pap van en zong massaal mee.

Volgende week strijkt WIJklanken neer in de Brugse deelgemeente Assebroek, meer bepaald het sport-, eet- en leescafé Daverlo. Vanavond gaat ook de eerste editie van Klinkende Kroegen van start. Dankzij dit bijzonder succesvolle concept kun je in juli en augustus elke woensdagavond op drie plaatsen in Die Scone gratis optredens en DJ-sets meepikken.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier