Wietse verovert Brugge met streetartfestival The Bridges

Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

De Brugse streetartist Wietse is met zijn opmerkelijke muurtekeningen al langer aanwezig in het straatbeeld van zijn stad. Maar niet alleen in Brugge is hij actief. Een werk van hem in Oostende – een haai in een plastic fles – werd in februari nog verkozen tot beste Belgische streetart van 2019. Nu heeft Wietse in Brugge met The Bridges zijn eigen streetartfestival georganiseerd waarbij naast zijn eigen werk ook het werk van andere Belgische straatkunstenaars te zien is.

Het festival The Bridges is eigenlijk opgevat als een stadswandeling waarbij op negen locaties in de stad – zowel in het centrum als in de buitenwijken – nieuwe werken van zeven kunstenaars te zien zijn. “The Bridges verwijst als naam niet alleen naar Brugge, maar ook naar het leggen en verleggen van bruggen”, legt Wietse uit. “Brugge heeft een rijke geschiedenis van kunstenaars en ambachtslui en dat erfgoed is heel goed gedocumenteerd. Maar nu is het tijd om een brug te leggen tussen de oude en de jonge garde. Dat doen we met dit festival. Het thema is natuur versus cultuur. Natuur verwijst naar de beschilderde muren die vooral gelegen zijn nabij de Vesten en cultuur verwijst uiteraard naar het rijkelijke Brugse verleden.”

Het festival loopt in principe tot en met zondag 30 augustus. “Maar de muurschilderingen blijven ook daarna bestaan, zodat we deze nieuwe generatie ‘primitieven’ kunnen blijven bewonderen”, geeft Wietse nog mee.

Een plannetje met daarop alle locaties waar de werken te zien zijn in Brugge, is terug te vinden via de Facebookpagina van streetartfestival The Bridges.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier