De flamingo gaat al 15 jaar mee naar elk optreden en heeft voor hen een grote emotionele waarde. De organisatie van Frietrock roept de dieven op de flamingo terug te bezorgen.

Het tweedaagse openlucht festival op het Vandenpeereboomplein werd zaterdag met een stevig en ludiek feestje afgesloten door Discobaar A Moeder. De sfeer zat er goed in en duidelijk werden enkelen iets té overmoedig. Een half uur voor het einde van de dj-set klommen 4 of 5 mensen op het podium om de flamingo van de groep te stelen.

De flamingo heeft voor de mannen van Discobaar A Moeder een grote emotionele waarde en typeert ook het decor van hun set. De personen staan op camerabeelden van het festival. Ze sprongen met de flamingo in het publiek in en vanaf dan ontbreekt elk spoor. Uit enkele tips weet de organisatie van Frietrock al het traject dat de dieven aflegden tot aan de bibliotheek. De personen in kwestie zijn ondertussen duidelijk op de camerabeelden te zien.

De organisatie roept daarom op om de flamingo terug te bezorgen op het terras van frituur De Leet. "We streven ernaar een mooi en incidentloos festival op poten te zetten", vertelt organisator Patrick Thijs. "Dergelijk wangedrag tolereren wij niet. Indien de dieven de flamingo niet terug bezorgen voelen wij ons genoodzaakt verdere stappen te ondernemen. Wie ons met een ultieme tip kan leiden tot bij de dieven, schenken wij een viparrangement met meet en greet volgend jaar op onze jubilieumeditie."

Opmerkelijk : in augustus wérd er al eens een flamingo gestolen in de westhoek. Dat exemplaar werd gelukkig al teruggevonden.

TERECHT! Dank aan de eerlijke vinder, Sander! 👍👍👍👍 Dranouter Festival : Wie o wie zag deze "roze vintage flamingo"...

Geplaatst door De Muziekbank op woensdag 23 augustus 2017

(dcz)