Het project wordt gecoördineerd door Sam Scarpulla, de kunstenaar die voor Salto 2018 de grote muurschildering maakte in de Ieperstraat. "We zijn op zoek naar mensen die een goed zichtbare muur of gevel van minstens vijf vierkante meter groot gratis ter beschikking willen stellen aan die kunstenaars", legt Chiel Vandenberghe van CC De Steiger uit.

"Als een muur geselecteerd wordt, gaan we samen met de eigenaar en de kunstenaar in gesprek. De eigenaar krijgt vooraf een idee van wat op de muur zal komen en hij kan dan nog zelf beslissen of hij daarmee akkoord gaat."

Er zijn reeds een aantal kandidaturen binnen, maar extra kandidaturen zijn nog altijd welkom tot 1 september. Geïnteresseerde muureigenaars kunnen een foto, omschrijving en korte motivering sturen naar het mailadres muurt@menen.be.

Eigen kunstenaars

"We hebben niet de ambitie om van Menen Muurt een streetartfestival zoals The Chrystal Ship in Oostende te maken. Het moet eerder een permanente, kleurrijke tentoonstelling van artistieke muurschilderingen worden", weet Chiel. Het stopt overigens niet bij deze vijf nieuwe kunstwerken. "In de toekomst willen we af en toe een nieuwe muurschildering toevoegen. Daarvoor willen we graag samenwerken met onze eigen kunstenaars en verenigingen uit Groot-Menen", besluit de directeur van CC De Steiger. (CB)

Het project wordt gecoördineerd door Sam Scarpulla, de kunstenaar die voor Salto 2018 de grote muurschildering maakte in de Ieperstraat. "We zijn op zoek naar mensen die een goed zichtbare muur of gevel van minstens vijf vierkante meter groot gratis ter beschikking willen stellen aan die kunstenaars", legt Chiel Vandenberghe van CC De Steiger uit. "Als een muur geselecteerd wordt, gaan we samen met de eigenaar en de kunstenaar in gesprek. De eigenaar krijgt vooraf een idee van wat op de muur zal komen en hij kan dan nog zelf beslissen of hij daarmee akkoord gaat."Er zijn reeds een aantal kandidaturen binnen, maar extra kandidaturen zijn nog altijd welkom tot 1 september. Geïnteresseerde muureigenaars kunnen een foto, omschrijving en korte motivering sturen naar het mailadres muurt@menen.be."We hebben niet de ambitie om van Menen Muurt een streetartfestival zoals The Chrystal Ship in Oostende te maken. Het moet eerder een permanente, kleurrijke tentoonstelling van artistieke muurschilderingen worden", weet Chiel. Het stopt overigens niet bij deze vijf nieuwe kunstwerken. "In de toekomst willen we af en toe een nieuwe muurschildering toevoegen. Daarvoor willen we graag samenwerken met onze eigen kunstenaars en verenigingen uit Groot-Menen", besluit de directeur van CC De Steiger. (CB)