Wevelgem viert 150 jaar bibliotheek

Redactie KW

Bibliotheek Wevelgem viert zijn 150ste verjaardag, en in dat kader werd op zaterdag 7 oktober tijdens de verwendag heel wat georganiseerd onder de noemer ‘Mannen weten waarom!’.

Papa’s konden hun baard laten scheren bij Haartiest of een biertje van brouwerij de Ranke proeven. Oud-bibliothecarissen Lieven Vervenne en Paul Heytens en oud-medewerkers Alain Seynaeve (bibliotheek Gullegem) en Dirk Lust (bibliotheek Moorsele) werd door het gemeentebestuur in de bloemetjes gezet.

Digitale tentoonstelling

Tijdens de verwendag in de bib kunnen bezoekers in de Bib in het park een interactieve digitale tentoonstelling over de rijke bibliotheekgeschiedenis bekijken. Je leest er hoe de ‘boekerij’ evolueerde tot de moderne bibliotheek die ze nu is. Er is de mogelijkheid om in oude foto’s met beelden van toen en nu te snuffelen en te luisteren en kijken naar getuigenissen van sleutelfiguren uit de geschiedenis.

Bekijk en beluister alvast een eerste straf verhaaltje van een sterkhouder uit de geschiedenis van de bib op www.wevelgem.be/150jaarbib. Houd de komende weken deze pagina en de Facebookpagina (https://www.facebook.com/BibliotheekWevelgem/) van de bib in de gaten voor meer getuigenissen en teasers. (TGM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier